Vali ve emniyet müdürünün görevden alınmasına en büyük tepki vatandaştan

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ve İl Emniyet Müdürü Sadedtin Akgüç’ün İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak merkeze çekilmesine en büyük tepkiyi vatandaşlar gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol
Vali ve emniyet müdürünün görevden alınmasına en büyük tepki vatandaştan

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ve İl Emniyet Müdürü Sadedtin Akgüç’ün İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak merkeze çekilmesine en büyük tepkiyi vatandaşlar gösteriyor.

Yaklaşık bir buçuk yıldır ilde görev yapan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ve Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, kısa sürede gerçekleştirdikleri projelerle ve halkla iç içe olmalarıyla dikkat çekti. Hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ile ilde huzur ve kardeşlik havasının esmesine büyük katkı sağlayan Vali Yurdakul ve Emniyet Müdürü Akgüç'ün doğu–batı kaynaşmasına yönelik projelerin hayata geçmesine yönelik çabaları da halkın takdirini toplamıştı.

Başarılı iki yöneticinin görevden alınmasını Bitlis’e yapılmış bir ihanet olarak niteleyen vatandaşlar yapılan yanlışlıktan en çok Bitlis’in zarar göreceğine dikkat çekti. Vali Veysel Yurdakul’un Bitlis’e atanmasından sonra Bitlis’te yönetici anlayışının değiştiğini ve her zaman kapısının sonuna kadar vatandaşa açık olduğunu belirten vatandaşlardan Ömer Yeşilova, “Biz ilimize böyle valiler istiyoruz” diyerek Vali Yurdakul’un görevden alınmasına tepki gösterdi. Vatandaşlardan Turgay Aslan ise Valinin acı ve tatlı günlerinde her zaman yanlarında olduğunu, bunun yanında en önemlisi namazlarda kendileriyle aynı safta namaz kıldığını, doğu halkının böyle valililere ihtiyacı varken görevden alınmış olmasına anlam veremediğini anlattı. Vatandaşlardan Ekrem Durmaz, Vali Yurdakul’un şimdiye kadar Bitlis’e gelmiş geçmiş en aktif ve projeci vali olduğuna dikkat çekerek, “Sayın Valimiz sayesinde ilimizde her alanda yeni yeni projeler hayata geçmeye başladı. Ancak şu anda görevden alınması nedeniyle belki de bu projelerin birçoğu yarıda kalacak. Bu nedenle aslında valinin görevden alınması Bitlis’e yapılmış en büyük ihanettir.” ifadesini kullandı. Bitlis’in bu denli atak ve aktif bir valiyi yıllarca beklemişken ve böyle bir valiye hasretken, valinin bu süreçte görevden alınmasının manidar olduğuna dikkat çeken vatandaşlardan Cengiz Selçuk da yapılan adaletsizliğe son verilmesi çağrısında bulundu.

“BİZ ONUN ABİ DEMESİNİ SEVDİK”

Vatandaşlardan Cuma Ergin, Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç için “Biz onun bize abi demesini sevdik.” dedi. Emniyet Müdürü Akgüç’ün halkın içinden halktan biri olduğuna vurgu yapan Ergin, "Eskiden emniyetin kapısından geçmeye korkarken şimdilerde ise kapısından geçmek bir yana artık içeri girdikten sonra içerdeki sıcak havadan ve sıcak emniyet müdüründen dolayı emniyetten çıkasımız gelmiyor. Halk ve polisi bu denli kaynaştıran ve halkın içinde olan, halktan biri olan bu müdürün görevden alınmış olmasına anlam veremiyoruz. Bu müdür yolsuzluk mu yaptı ki görevden alınıyor. Zira öyle bir iddiaları varsa ya da yasa dışı bir suçu varsa görevden almasınlar, görevden ihraç etsinler. Ama eğer yoksa vallahi billahi devlet eliyle bize en büyük kötülük yapılmıştır.” diyerek görevden almaya tepkisini dile getirdi. Halkın emniyet müdürüyle abi–kardeş ilişkisi içinde olduğuna vurgu yapan vatandaşlardan Arif Kurak ise vali ve emniyet müdürüne olan saygı ve sevgisini gözyaşlarıyla anlattı. CİHAN

Yorumlar