Vali Tutulmaz Eruh'ta incelemelerde bulundu

Eruh ilçesini ziyaret eden Vali Mustafa Tutulmaz, Bayıryüzü köyünde Doğu Sadak-1 petrol arama kuyusunda incelemelerde bulundu.Vali Tutulmaz, beraberinde Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Emniyet Müdür Vekili Tan Sağoğlu, İl Jandarma...

Google Haberlere Abone ol
Vali Tutulmaz Eruh'ta incelemelerde bulundu

Eruh ilçesini ziyaret eden Vali Mustafa Tutulmaz, Bayıryüzü köyünde Doğu Sadak-1 petrol arama kuyusunda incelemelerde bulundu.

Vali Tutulmaz, beraberinde Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Emniyet Müdür Vekili Tan Sağoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Fesih Kurt ve İl Müftüsü Faruk Arvas ile birlikte ilk olarak ilçe kaymakamlığını ziyaret ederek, Kaymakam Levent Yazıcı’dan, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Eruh Belediye Başkanlığı'nı da ziyaret eden Vali Tutulmaz, daha sonra çarşı merkezinde vatandaşları ziyaret etti. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Tutulmaz, vatandaşların dert ve sıkıntılarını dinledi. Tutulmaz, Eruh ilçesinin terörle anılması algısının ortadan kaldırılması gerektiğini ifade ederek, çözüm süreci ile birlikte bölge genelinde oluşan huzurun, kardeşliğin kalıcı olması için toplumun tüm kesimlerinin sorumlu davranması gerektiğini belitti. Devletin, sosyal kalkınma programları kapsamında bölgeye önemli kaynaklar aktardığını da ifade eden Vali Tutulmaz, ”İlimizde oluşan huzur ve güven ile birlikte her alanda yatırımlar artacaktır. Bizler de bu yatırımların hızlı, verimli ve etkin olarak vatandaşa hizmet olarak dönüşmesi için yatırımların takipçisi olacağız.” dedi.

Eruh ilçe merkezinde incelemelerini tamamlayan Vali Tutulmaz, daha sonra Eruh, Bayıryüzü köyünde yer alan Doğu Sadak-1 petrol arama kuyusunda incelemelerde bulundu. Şirket yetkililerinden bilgi alan Vali Tutulmaz, ülkenin en kaliteli petrolünün Eruh ilçemizde üretilmesinin büyük bir ekonomik getirisi sağlayacağını ve gelecekte bölgenin kaderini değiştireceğini söyledi. Doğu Sadak-1 petrol arama kuyusunda günde tahminen 70 varil ham petrolün çıkarıldığını belirten Vali Tutulmaz, ilgili şirket tarafından ikinci ve üçüncü kuyuların da açılması için çalışmaların hızla devam ettiğini ifade etti.

Doğu Sadak-1 petrol arama kuyusunda incelemelerini tamamlayan Vali Tutulmaz, daha sonra Bayıryüzü Köyü 2. Komando Tabur Komutanlığı'nı ziyaret etti.

CİHAN

Yorumlar