Vali Tutulmaz, eğitim yatırımlarını inceledi

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 80 derslikli İbrahim Hakkı İmam Hatip Anadolu Kız lisesi, 16 derslikli Anadolu Sosyal Bilimler Lisesi ve Zübeyde Hanım Kız Teknik Lisesi'ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Vali Tutulmaz, ilk olarak, Limak Holding...

Google Haberlere Abone ol
Vali Tutulmaz, eğitim yatırımlarını inceledi

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 80 derslikli İbrahim Hakkı İmam Hatip Anadolu Kız lisesi, 16 derslikli Anadolu Sosyal Bilimler Lisesi ve Zübeyde Hanım Kız Teknik Lisesi'ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Vali Tutulmaz, ilk olarak, Limak Holding tarafından yapımı tamamlanmak üzere olan Türkiye’nin en büyük eğitim kompleksi arasında yer alan ‘80 derslikli İbrahim Hakkı İmam Hatip Anadolu Kız lisesi’ inşaat alanında incelemelerde bulundu. Milli eğitim müdürü Fethi Suay ve diğer yetkililerinde hazır bulunduğu incelemede, Okulun proje müdürü Mimar Aydın Koçer’den bilgi alan Vali Tutulmaz, eğitim kompleksinde geceli gündüzlü çalışmaların aralıksız devam ettiğini ve Okulun 2014-2015 eğitim öğretim yılına yetiştirilerek, halkın hizmetine sunacaklarını ifade etti. İlimizin eğitim alanında büyük bir ihtiyacının giderileceğini kaydeden Vali Tutulmaz, "Okul son derece güzel ve modern şartlarda yapılmaktadır. 2014-2015 eğitim öğretim yılında hizmet verecek olan eğitim kompleksinin, ilimize kazandırılmasında en büyük emeği olan başta Sayın Başbakanımıza, Limak Holding Yönetim kurulu başkanı sayın Nihat Özdemir’e, Siirt halkı adına teşekkür ediyorum." dedi.

Buradaki incelemelerini tamamlayan Vali Tutulmaz, daha sonra yapımı tamamlan ve 2014-2015 eğitim-öğretim yılında hizmet verecek olan Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek lisesinde incelemelerde bulundu. Okulu gezerek, yetkililerinden bilgi alan Vali Tutulmaz, Lise bahçesinde bazı alanlarda çökmelerin oluştuğu, bina içinde de bir takım eksikliklerin olduğunu belirterek, Okul inşaatı ile ilgili tespit edilen eksikliklerin biran önce giderilmesini istedi. Milli eğitim müdürü Fethi Suay ve diğer yetkililere talimat veren Vali Tutulmaz, yapımı devam eden ve onarım gören eğitim yuvalarının, kontrol mühendisleri ve diğer ilgililer tarafından iyi denetlenmesini, yükümlülüklerini yerine getirmeyen ilgili yüklenici firmalara da gereken yasal uyarı ve yaptırımların uygulanmasını istedi. Daha sonra Doğan Mahallesi'nde yapımı hızla devam eden 16 derslikli ‘Anadolu Sosyal Bilimler Lisesi’ inşaatını gezerek, yetkililerden bilgi alan Vali Tutulmaz,‘İlimizdeki Kamu yatırımlarının vatandaşlarımıza daha etkin ve kaliteli hizmet vermesi amacıyla yatırımlar tarafımdan bizzat takip edilerek, alanda gerekli inceleme ve denetimler yapılmaya devam edileceğini belitti.

CİHAN

Yorumlar