Vali Toprak: 8'i asker 10 kişi hayatını kaybetti

İzmir'de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait römorkörün yan yatması sunucu meydana gelen kazada 8'i asker 10 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Vali Toprak: 8'i asker 10 kişi hayatını kaybetti

İzmir'de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait römorkörün yan yatması sunucu meydana gelen kazada 8'i asker 10 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.

Alaybey Tersanesi çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Vali Mustafa Toprak, kazada 8'i asker 10 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek Türk milletini, Türk Silahlı Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve şehit yakınlarına başsağlığı diledi. Vali Toprak, "Bugün 12.50 sıralarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Alaybey Tersanesi'nde elim bir deniz kasası meydana geldi, hepimiz üzüntülüyüz. Değirmendere römoköru onarım için buraya gelmişti, tamiri yapıldıktan sonra denize havuzdan indirildiği sırada kaza yaşanıyor. Henüz teknik sebebi bilinmiyor. İki tane gemi biri indirildikten sonra diğerinde yatma oluyor, ondan sonra dengeyi kaybettiği için deniz kazası meydana geliyor. O anda geminin römorkörün içinde 1'i astsubay 8 asker ve 2 işçi bulunuyordu. Maalesef 10 kişinin cesetlerine çıkarıldı. Yarın ilgili otopsi ve incelemeler yapıldıktan sonra belirlenecek saatten sonra cenazeler kaldırılacak." dedi.

Yaşanan olayın ardından Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun Alaybey Tersanesi'ne geldiğini, uzman ekiplerin de teknik incelemesinin sürdüğü bilgisini veren Vali Toprak, "Çıkarılmayan yok. Gemi mürettebatı olan 7 deniz eri, biri astsubay 8 askeri personel ve 2 işçi hayatını kaybetti. İçeride var olduğu bilinen, kayıp olduğu bilenen 10 kişinin hepsinin maalesef cesetlerine ulaşıldı, çıkarıldı ve ilgili hastanelerin morguna kaldırıldı." dedi.

Hayatını kaybedenlerin kimlik bilgileri konusunda kendisinin bir şey söylemesinin mümkün olmadığını ifade eden Vali Toprak, "Çünkü buranın usulüne göre ailelere haber verilmesi gerekiyor, şu an o işlem devam ediyor. Ani bir haber verme onları da sağlık açısından sıkıntıya sokabilir." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar