Vali Taşkesen göreve başladı

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen törenle karşılandığı kentte görevine başladı. Valilik binası önünde karşılanan Vali Taşkesen’i Vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri karşıladı....

Google Haberlere Abone ol
Vali Taşkesen göreve başladı

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen törenle karşılandığı kentte görevine başladı. Valilik binası önünde karşılanan Vali Taşkesen’i Vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri karşıladı. Daha sonra makamında bir süre İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vural Erol ve vali yardımcıları ile bir süre görüşen Taşkesen ardından yazılı bir açıklama yaptı.

    Bakanlar Kurulu’nun 21 Mayıs 2014 tarihli kararnamesiyle Mardin’e atandığını belirten Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, 'İnsanda iz bırakan', özellikli bir şehir olan Mardin’e atanmaktan ve bu güzide şehre hizmet edecek olmaktan onur duyduğunu belirtti. İnsan hak ve özgürlüklerini toplumsal ve kamusal yaşamın temel ve vazgeçilmez değerleri olarak kabul ettiğini belirten Vali Mustafa Taşkesen, kederin de, sevincinde yanında olarak; Mardinlilerin derdini dert bilip sevinciyle bayram etmek istediğini söyledi.

    Hükmetme değil, hizmet etme şiarıyla hareket ettiğini belirten Taşkesen, "'Halkı değil, halka hizmeti yönetmek' düşüncesi ile çalışmak benim hedefimdir. Vatandaşlarımızın özünü, özgünlüğünü ve özgürlüğünü koruyarak geliştirmek.Farklı ses ve görüşlerin varlığını sürdürdüğü çoğulculuk ve katılımcılık anlayışını benimsemek benim anlayışımdır.Milletimizin ve Cumhuriyetimizin değerlerine gerekli hassasiyeti göstermektir." dedi.

    Halkın iştirak etmediği, destek vermediği hiçbir girişimin başarı şansı olmadığını kaydeden Vali Taşkesen, "Çalışmalarımızda, kuralların amaç değil araç olduğunun bilinciyle, kanunları (hukuku göz ardı etmeden) geniş bir şekilde yorumlamaktır. Kırtasiyeciliği azaltarak çözüm odaklı çalışmak. Gelişmiş ülke idarelerinin en önemli unsuru olan ve adına 'kollektif çalışma' denilen ekip çalışmasına önem veriyorum. Yatırımcıya köstek değil, destek olacak bir bürokrasi anlayışını önemsiyorum. Bizim birbirimize katlanmaya değil, sevmeye ihtiyacımız olduğu gerçeğinden hareketle sevgi ve kardeşliğin korunması ve geliştirilmesi için emek harcamalıyız." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar