Vali, seçim bürolarına güvenlik kamerası takılmasını istedi

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, seçim bürolarının güvenliği için bu bürolara güvenlik kamerası taktırılmasını istediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Vali, seçim bürolarına güvenlik kamerası takılmasını istedi

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, seçim bürolarının güvenliği için bu bürolara güvenlik kamerası taktırılmasını istediklerini söyledi.

    Vali Büyük, düzenlediği basın toplantısında 30 Mart’a yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili alınacak tedbirleri anlattı. Valilikte yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, İl Jandarma Komutanı Adnan Şimşiroğlu da katıldı.

    Seçimin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi, halkın idaresinin hiçbir şeyden etkilenmeden tabii ortamında yansıması için gerekli her türlü tedbiri aldıklarını vurgulayan Büyük, seçim büroları, toplantılar ve diğer seçime yönelik faaliyetlerin valililik gözetiminde sürdürüldüğünü vurguladı. Seçimlerin tarafsız bir ortamda kamuoyunun gözü önünde, eşit şartlarda, huzur ve sukut içinde geçmesi için ne gerekiyorsa ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getiren Büyük, şunları kaydetti: “Bu doğrultuda seçimin güvenliğinden sorumlu kamu görevlileri ile siyasi parti temsilcilerine sunum yapıldı. Şimdi de basına bu konuda bilgi veriyoruz. Seçim sürecinde ve sonrasında huzur ve güven ortamının sağlanması için gerekli tedbirleri alıyoruz. Bu süreçte çok sayıda seçim bürosu açılıyor. Bu büroların güvenlik açısından uygun yerlere açılması gerekiyor. Bu bürolarda kamera kayıtları tutulmasını siyasi partilerimizden rica ettik.”

    Kamu binalarında seçim çalışması yapılamayacağını, ancak kültür merkezi ve spor salonları gibi alanların bunun dışında olduğunu dile getiren Büyük, “Kamu görevlileri, kamu araç ve gereçleri, bir siyasi parti faaliyeti içerisinde olmamalı. Bu konuyu titizlikte takip edeceğiz. Tarafsızlığın sürdürülmesi önemli olan. Parti bayrağı asma süslüme konusunda da parti binaları, parti araçları ve seçim bürolarına bayrak asılabiliyor. Bunun dışında bayrak asmak yasak. Ancak parti genel başkanlarının katıldığı mitin günü öncesi, miting günü istisna.” bilgisini verdi. CİHAN

Yorumlar