Vali okuduğu türküyle seyircileri hem duygulandırdı hem coşturdu

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, amatör müzikseverler tarafından oluşturulan Türk Dünyası Türk Halk Müziği Korosu konserinde izleyicilere sürpriz yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Vali okuduğu türküyle seyircileri hem duygulandırdı hem coşturdu

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, amatör müzikseverler tarafından oluşturulan Türk Dünyası Türk Halk Müziği Korosu konserinde izleyicilere sürpriz yaptı. Sahneye çıkan Vali Tuna, sözleri Pir Sultan Abdal'a ait "Derdim çoktur hangisine yanayım" adlı türküyü okudu. Profesyonel sanatçılara adeta taş çıkartan Vali Tuna, söylediği türküyle programa katılan seyircileri hem duygulandırdı, hem de uzun süre alkış aldı.

Amatör müzikseverler tarafından oluşturulan Türk Dünyası Türk Halk Müziği Korosu, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde konser verdi. Konsere Vali Güngör Azim Tuna ve çok sayıda vatandaş dinleyici olarak katıldı. Konserde Türk halk müziğinin sevilen türküleri çalındı. Amatör müzikseverlerden oluşan koronun söylediği 'Halkalı Şeker', 'Gitme Durnam Gitme' ve' Hudey Hudey' gibi türküler büyük beğeni topladı. Söylenen türküler dinleyicilerin kulaklarının pasını silerken, Eskişehirliler unutulmaz bir gece yaşadı.

Konserde bir de sürpriz yaşandı. Konuşma yapmak için sahneye çıkan Vali Güngör Azim Tuna, mikrofonun başına geçerek, sözleri Pir Sultan Abdal'a ait "Derdim çoktur hangisine yanayım" adlı türküyü okudu. Profesyonel sanatçılara adeta taş çıkartan Vali Tuna, söylediği türküyle programa katılan seyircileri hem duygulandırdı hem de büyük alkış aldı. Vali'nin söylediği, koronun da eşlik ettiği türküye salondakiler de zaman zaman katıldı.

İyi bir ud sanatçısı da olan Vali Tuna, türkünün ardından "Evet herhalde iyi bir şey yaptık değil mi?" dedi. Türkülerin milletin anonim şiirleri ve besteleri olduğunu anlatan Vali Tuna, türküye olan ilgisini ise şöyle anlattı: "Evet herhalde iyi bir şey yaptık değil mi? Gerçekten yani türkülerimiz bizim her şeyimiz, unutmamamız lazım. Bir şekilde tesadüfen, yani 30 sene önce üniversitede okurken Türk halk müziğiyle daha yakın tanışma imkanım oldu. O zamandan gelen bir sevgi var bizde de. Çocuklarımızı lütfen korolara gönderelim, saz çalmasını öğretelim. Burada kendi türkülerimizi, gönül dünyamızın zenginliğini türküler vasıtasıyla hem bu faaliyette yer alan kardeşlerimize hem de değerli izleyici kitlesine Eskişehirlilere ulaştırmaya çalıştık."

Kısa sürede büyük başarı gösteren Türk Dünyası THM Korosu'nun büyük bir alkışı hak ettiğini belirten Vali Tuna, koroda yer alanların hepsinin toplumun içinden değişik mesleklere sahip gönüllü katılan insanlar olduğunu aktardı. CİHAN

Yorumlar