Vali Mutlu'dan fetih mesajı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümü nedeniyle görüntülü mesaj yayınladı. Mutlu, "Atalarımız tarafından bizlere emanet edilen ve insanlığın ortak mirası olan böylesine güzel ve mübarek bir şehrin...

Google Haberlere Abone ol
Vali Mutlu'dan fetih mesajı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümü nedeniyle görüntülü mesaj yayınladı. Mutlu, "Atalarımız tarafından bizlere emanet edilen ve insanlığın ortak mirası olan böylesine güzel ve mübarek bir şehrin tarihi dokusunu, kültürel birikimini korumak ve yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur." dedi.

Hüseyin Avni Mutlu, valilik resmi sitesinde İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Mutlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Tarihi boyunca nice zaferlere imza atan aziz milletimizin, yüksek manevi arzu ile benzeri görülmemiş şekilde dev toplar ve karadan yürütülen gemiler kullanılarak gerçekleştirdiği fetih, Hz. Peygamber'in de övgüsüne mazhar olmuş en kutlu ve tarihi adımlarından birisidir.

İstanbul’un fethi, dünyada birçok devleti etkileyen, dünya tarihini yeniden şekillendiren, çağların belirlenmesine yön veren gelişmelerden biri olmuştur.

Şükürler olsun ki, görkemli mazisinde olduğu gibi günümüzde de farklı kültür ve inançtaki insanların barış ve huzur içinde olduğu böyle bir şehirde yaşıyoruz. Atalarımız tarafından bizlere emanet edilen ve insanlığın ortak mirası olan böylesine güzel ve mübarek bir şehrin tarihi dokusunu, kültürel birikimini korumak ve yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu vesileyle fethin 561’inci yıl dönümünü kutluyor, bu eşsiz güzellikteki dünya şehrini bizlere miras bırakan Büyük Hakan Fatih Sultan Mehmet Han ile birlikte Akşemsettinleri, Molla Güranileri, aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, sevgili İstanbullulara içten selam ve sevgilerimi iletiyorum."

CİHAN

Yorumlar