Vali Mutlu: Suriyeliler kendi rızalarıyla gönderildi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul'un çeşitli yerlerinde barındırılan Suriyelilerin kendi rızalarıyla Güneydoğu’ya gönderilerek bu bölgedeki kamplara yerleştirildiğini söyledi.Vali Mutlu, Beşiktaş’taki Mustafa Kemal Kültür...

Google Haberlere Abone ol
Vali Mutlu: Suriyeliler kendi rızalarıyla gönderildi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul'un çeşitli yerlerinde barındırılan Suriyelilerin kendi rızalarıyla Güneydoğu’ya gönderilerek bu bölgedeki kamplara yerleştirildiğini söyledi.

Vali Mutlu, Beşiktaş’taki Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde açılan 3. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’ne katıldı. Çıkışta açıklamalarda bulunan Mutlu, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa’daki kamplara gönderilen Suriyelilerin, Pendik ve Tuzla’daki geçici barındırma merkezlerindeki Suriyeliler olduğunu belirtti.

Gönderilen mültecilerle ilgili Vali Mutlu, “Pendik ve Tuzlada geçici barındırma merkezleri oluşturmuştuk. Özellikle kış döneminde, İstanbul’da ikamet edecek yeri olmayıp da sokakta kalma durumu olanları aldık. Bunları kış şartlarında muhafaza ettik, barındırdık bütün ihtiyaçlarını giderdik sağlık ihtiyaçlarını giderdik. Bu şartlarda kışı Tuzla ve Pendik’teki kamplarda geçirdiler. Kendilerine bunu zaten söylemiştik. Baharla birlikte sizleri daha önceden belirlenmiş olan ülkemizin Gaziantep, Kilis ve Urfa gibi bir takım bölgelerdeki kamplara uğurlayacağız diye. Onlar da zaten bunu biliyorlardı.” diye konuştu.

Dün itibariyle bir çok Suriyelinin Güneydoğu’daki kamplara gönderildiğini ifade eden Mutlu, şöyle devam etti: “Dolayısıyla sezon itibariyle onların oraya gitmeleri için uygun şartlar vardı. Ve dün itibariyle bu misafirlerimizi tamamen kendi rızalarıyla gönderdik. Ama onlara özellikle şunları da söyledik. Bütün kış ayları boyunca şayet İstanbul’da herhangi bir mekanda evinizi kiralar, gider kendinizi sokakta değil de herhangi bir yerde barınacak şekilde pozisyonunuzu alabilirseniz bununla ilgili herhangi bir problem yok. Biz sizi burada geçici olarak misafir ediyoruz. Bunlardan bir kısmı İstanbul’da ev tuttular, evlerine geçtiler. Ama çok önemli bir kısmını da kendi rızalarıyla kamplarımıza uğurladık.”

CİHAN

Yorumlar