Vali Mayda: Gümüşhaneliler kültür ve sanata önem veriyor

Vali Yusuf Mayda, Gümüşhane’nin gerek kültür gerekse sanatta örnek insanlar yetiştirdiğini belirterek, "Bu yönüyle bütün Türkiye’ye hatta dünyaya örnek teşkil eden bir şehir.

Google Haberlere Abone ol
Vali Mayda: Gümüşhaneliler kültür ve sanata önem veriyor

Vali Yusuf Mayda, Gümüşhane’nin gerek kültür gerekse sanatta örnek insanlar yetiştirdiğini belirterek, "Bu yönüyle bütün Türkiye’ye hatta dünyaya örnek teşkil eden bir şehir." dedi.

Gümüşhane’de Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen ve Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kültür ve Sanat Kulübü'yle ortaklaşa Gümüşhane Kültür Merkezi'nde program düzenlendi.

‘Gümüşhane Değerlerini Tanıyor ‘projesi kapsamında Gümüşhaneli şair Nabi Üçüncüoğlu, Hattat Kamil Akdik ve Ressam Şeref Akdik’in anıldığı programa Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, Emniyet Müdür Vekili Mustafa Soyaslan, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Türk Telekom Müdürü Hüseyin Karasoy, kamu kurum kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Proje kapsamında hazırlanan biyografi kitaplarının, yazarları Talat Ülker, Necati Yılmaz, Engin Doğru ve Şahin Kazancı tarafından imzalı olarak dağıtıldığı etkinlikte, Gümüşhane Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Okutmanı Talat Ülker, Osmanlı döneminde Reisülhattatın olarak bilinen Gümüşhane’nin merkeze bağlı Mescitli köyünden Kamil Akdik, oğlu ressam Şeref Akdik ve Torul ilçesinden şair Nabi Üçüncüoğlu’nun hayatından, sanatlarından ve eserlerinden bilgiler aktarıldı.

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, projenin amacının Gümüşhaneli kültür-sanat insanlarının hem ulusal hem uluslararası alanda tanınır, pek çok eserleri bilinir ve okunurken, Gümüşhanelilerin büyük bir kısmının tanınmamasından hareketle hayata geçirildiğini belirtti. Yalçın, katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Törenin sonunda konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda da programın adeta bir kültür ziyafeti şeklinde geçtiğini belirterek, Gümüşhane’nin gerek kültür ve gerekse sanatta örnek insanlar yetiştirmiş ve bu yönüyle bütün Türkiye’ye hatta dünyaya örnek teşkil eden bir şehir olduğunu söyledi. Geçtiğimiz tarihlerde Gümüşhanevi hazretlerini de andıklarını hatırlatan Vali Mayda, “Hazırı yaşayan insanlar olarak mazi ve istikbal arasında köprü olmak gibi bir görevimiz de var. İlimizin yetiştirdiği kültür ve sanat insanları ilini öne almışlar, Gümüşhane’yi göz ardı etmemişler.” dedi.

Ressam Şeref Akdik’in Gümüşhane’yle ilgili çizdiği 12 resmin, aslı olmasa da tıpkıbasım fotoğrafını Gümüşhane’ye getirerek sergileyeceklerini ifade eden Vali Mayda, Şair Nabi Üçüncüoğlu’nun şiirlerinde de Gümüşhane sevgisini hep gördüklerini belirterek, tüm bu kültür ve sanat insanlarının Gümüşhane sevgisini el üstünde tutmalarına karşın, Gümüşhanelilerin de onları gelecek nesillere kazandırmak gibi bir görevi olduğunun altını çizdi.

Kamu görevlileri olarak, kendilerinin bunu gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirten Vali Mayda, “Gümüşhane kültüre ve sanata düşkün bir şehirdir. Bu emeği desteklemek elbette ki bizim birinci görevimiz. Kültür sanat kulübümüze de bizlere kazandırdıkları bu eserler için teşekkür ediyoruz. İnşallah hazırlanan bu eserler vesilesiyle ilimizin yetiştirdiği bu kültür sanat insanlarını da tüm Türkiye ve dünyaya kalıcı olarak tanıtmış olacağız.” dedi. Program, daha sonra türkü dinletisi, imza töreni ve kokteyl ile sona erdi.


CİHAN

Yorumlar