Vali Kolat'ın eşi, Kaymakam Kazez'le öğrencileri ziyaret etti

Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ın eşi İlksen Kolat ile Sulakyurt Kaymakamı Harun Kazez, Sevgi Anneleri Derneği Kırıkkale Şubesi tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilerine yönelik düzenlenen yardım dağıtımına katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Vali Kolat'ın eşi, Kaymakam Kazez'le öğrencileri ziyaret etti

Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ın eşi İlksen Kolat ile Sulakyurt Kaymakamı Harun Kazez, Sevgi Anneleri Derneği Kırıkkale Şubesi tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilerine yönelik düzenlenen yardım dağıtımına katıldı.

İlksen Kolat, Sulakyurt ilçesinde Kaymakam Harun Kazez'i makamında ziyaret ederek Kaymakam Kazez'den ilçe hakkında bilgi aldı. Daha sonra Kolat ve Kaymakam Kazez, ilçeye bağlı İmamoğlu Çeşmesi köyüne giderek buradaki ilkokulu ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Kolat, öğrencilerin okul sonrası hedeflerini sorarak onlarla sohbet etti. Öğrencilere, giysi, kırtasiye ve oyuncaklar veren
Kolat ve beraberinde Kaymakam Kazez, öğrencilerin eğitim alanında her türlü ihtiyaçlarının giderildiğini belirtti. Köydeki ihtiyaç sahibi aileleri de ziyaret eden Kolat ve beraberindekiler, Sevgi Anneleri Derneği tarafından temin edilen çeşitli giysi, oyuncak ve diğer yardımları ailelere verdi.

Kolat, "Daha önce bu köyümüze bir vesile ile gelerek burada bazı aileleri ziyaret etmiştik. Ziyaretimizde ihtiyaç sahibi ailelerin tespiti sonrasında Sevgi Anneleri Derneği bizlere katkıda bulundu. Hem bu yardımları yerine ulaştıralım, hem de ailelerimizin son durumları ne aşamada onları görmek istedik. Okullarımızı da ziyaret ettik. Burada amacımız kız çocuklarımızın okula devam etmelerini istiyoruz. Burada bunları da ailelere anlatmış olduk.”dedi.

Toplumun kalkınmasında annelerin öneminin büyük olduğunu ifade eden Kolat, “ Bunu bildiğimiz için bu konularda ailelerimize çeşitli bilgiler aktararak daha bilinçli olmalarını istedik. Devletimiz ihtiyaç sahibi olan her vatandaşına ulaşarak yardım elini uzatmakta. Bu, sosyal devlet olmanın bir gereği. Yapılan yardımların yerine ulaşması ise hepimizi çok Mutlu ediyor. Bu konularda Valilerimiz ve Kaymakamlarımız daha duyarlılar. "diye konuştu.

Sulakyurt Kaymakamı Harun Kazez da gerek ilçe merkezinde gerekse köylerde vatandaşlar kapı kapı ziyaret edilerek durumlarının değerlendirildiğini belirterek, "Geçen yıl içinde Kaymakamlığımıza bağlı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın (SYDV) çalışmaları kapsamında gıda, kömür, sağlık, eğitim, ev onarımı, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımlar, yaşlılara yapılan yardımlar ve daha birçok alanda yardımlarımız tespiti yapılan ailelere ulaştırılarak ihtiyaçları giderildi. Bu yardımlar 2014 yılında da devam edecek. Ayrıca proje kapsamında bu yıl ev yapımı, Kavak mantarı yetiştiriciliği gibi çeşitli çalışmalarımız da devam ediyor. Bu gün Sevgi Anneleri Derneği vesilesiyle 80 öğrencimize kırtasiye, giyim ve oyuncak yardımı ile 4 ailemize ise gıda ve giyim yardımı yapıldı ve ailelerin ihtiyaçları giderildi.”şeklinde konuştu.

Sevgi Anneleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Mediha Kuşdemir ise kendilerine hayır sahibi kişilerden gelen çeşitli yardımları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Şube Başkanı Kuşdemir, "Hayır sahibi vatandaşlar bizlere güvenerek yardımda bulunuyorlar. Bizler de bu yardımların gerçek sahiplerine ulaşarak en uzak köylerimizde dahi olsa bularak yerine teslim ediyoruz. Bizler dernek olarak bu hayırlı işe vesile oluyoruz. Herkese katkılarından dolayı teşekkür ederim." dedi.
CİHAN

Yorumlar