Vali Kolat: Bilime daha çok önem vereceğiz

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, bilimin önemli olduğunu ve gelişmiş ülkelerin bilime çok büyük önem verdiklerini söyledi.     Gazi Endüstri Meslek Lisesi tarafından TÜBİTAK bilim fuarı açıldı. Açılış programı öncesinde...

Google Haberlere Abone ol
Vali Kolat: Bilime daha çok önem vereceğiz

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, bilimin önemli olduğunu ve gelişmiş ülkelerin bilime çok büyük önem verdiklerini söyledi.

    Gazi Endüstri Meslek Lisesi tarafından TÜBİTAK bilim fuarı açıldı. Açılış programı öncesinde okul bahçesinde öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Kolat, onlara futbol topu hediye etti. Vali Kolat, 33 projenin tamamını tek tek inceleyerek hazırlayan öğrencilerden projeleri hakkında bilgiler aldı. Onlarla sohbet etti. Doğal sabun, organik yapıştırıcı, akıllı profiller, güvenli ev, gören baston, yüksek gerilim başta olmak üzere 33 farklı projenin sergilendiği gösterimin, 5 öğretmen ve 70 öğrenci tarafından hazırlandığı açıklandı.

    Gazi Teknik Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Kemal Güven, TÜBİTAK Bilim Fuarı hakkında bilgi vererek bu fuarı ilde düzenleyen okullar arasında yer aldığı için mutlu olduğunu söyledi. Okullarda bilimin öneminin her zaman anlatılması gerektiğini belirten Kolat, bu konuda herkesin bilinçle iç içe olması gerektiğini ifade etti. Vali Kolat, “Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Biz Kırıkkalemizde eğitim kalitesini artırmak için eğitim camiasıyla iç içe gönül gönüle çalışıyoruz. Her türlü desteği veriyoruz. Eğitim kalitesini artırmak anlamında gerek projeler gerekse sosyal etkinlikleri önemsiyoruz.” dedi.

    Kolat, ‘‘Eğitim anlamında velisinden öğrencisine kadar, müdüründen öğretmenine kadar, valisinden odacısına kadar herkesin bir sorumluluğu olduğu kanaatindeyiz. Herkesin bu taşın altına elini koymasını istiyorum. Böyle çalışıp koşturursak böyle güzel sonuçlar elde ederiz. Ben bu fuarın açılmasında emeği geçen başta müdürümüz olmak üzere, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

    Açılışa, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bahattin Kapusuz, il müdürleri, okul yetkilileri, davetliler ve öğrenciler katıldı. CİHAN

Yorumlar