Vali Karaloğlu, şehit yakını ve gazilerle bir araya geldi

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Karaloğlu, devletin imkanları arttıkça, şehit yakınları ve gazilerin imkanlarının da artırıldığını ifada etti.

Google Haberlere Abone ol
Vali Karaloğlu, şehit yakını ve gazilerle bir araya geldi

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Karaloğlu, devletin imkanları arttıkça, şehit yakınları ve gazilerin imkanlarının da artırıldığını ifada etti.

Almira Otel’de düzenlenen kahvaltılı toplantıya Vali Karaloğlu’nun yanı sıra AK Parti Milletvekili İsmet Su ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.Peygamberlikten sonra en yüce makamın şehadet makamı olduğuna dikkat çeken Vali Karaloğlu, vatanı, milleti, bayrağı için canını feda eden şehitlerin her şeyin üzerinde olduğunu ve onların emanetinin devlet için yanlarında yer alınması gereken değerler olduğuna dikkat çekti. Hayatını riske atan gazilerin de aynı değere sahip olduğunu kaydetti.

KARALOĞLU: BAKANLIKTA GÜÇLÜ BİR DAİRE BAŞKANLIĞI KURULACAK

Devletin imkanları arttıkça, şehit yakınları ve gazilere de aynı imkanların artırıldığını vurgulayan Karaloğlu, şöyle konuştu: “Eskiden devlet içinde şehit yakınları ve gazilerle doğrudan ilgili birim veya kurum yoktu. Önce İçişleri Bakanlığı bünyesinde ve her valilikte bir şube müdürlüğü oluşturuldu. Sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurulduğunda burada da bir daire başkanlığı teşkil edildi. Şimdi iki tane kurumumuzda ayrı ayrı daire var. Şimdi bunların mevzuat çalışmaları devam ediyor, yılbaşından sonra Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde güçlü bir daire başkanlığı ve il müdürlüklerinde de şehit aileleri ve gazilerin sorunları ile ilgilenecek, işi sadece o olacak şube müdürleri oluşturulacak. Artık illerde şehit yakınları ve gazilerin her hangi bir sorunu olduğunda gidip dertlerini anlatacağı kalıcı bir makam olacak.”

TUNA: GAZİ EVLERİ PROJESİNİ MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

Polis Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Bursa Şube Başkanı Beyazıt Tuna ise bu tür toplantıların diyalog zeminini ve birliktelik ruhunu güçlendireceğini ifade etti. Valilik bünyesinde hizmet veren Şehit ve Gazi Aileleri İşlemleri Müdürlüğü ve askeri birimlerimizin yanı sıra son olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı’nın faaliyete geçirilmesinden büyük memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Bakanlığımızın şehit yakınları ve gazi ailelerini sahiplenerek, sosyal, kültürel ve psikolojik açıdan destek sağlamayı hedefleyen Gazi Evleri ve bazı projeleri yakından takip ettiğimizi ve memnuniyetle karşıladığımızı ifade etmekte fayda görüyorum.” CİHAN

Yorumlar