Vali Karaloğlu: Bursa da artık işsizlikten değil, işçisizlikten konuşuyoruz

Uludağ Üniversitesi Orhangazi MYO’nun inşaatında incelemelerde bulunan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Bugün Bursa da artık işsizlikten değil, işçisizlikten konuşuyoruz. Sanayi kuruluşlarımız yetişmiş teknik elaman bulamıyorlar. İnşallah...

Google Haberlere Abone ol
Vali Karaloğlu: Bursa da artık işsizlikten değil, işçisizlikten konuşuyoruz

Uludağ Üniversitesi Orhangazi MYO’nun inşaatında incelemelerde bulunan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Bugün Bursa da artık işsizlikten değil, işçisizlikten konuşuyoruz. Sanayi kuruluşlarımız yetişmiş teknik elaman bulamıyorlar. İnşallah bu yeni yaptığımız okullarla beraber sanayinin arzu ettiği nitelikli elamanlar bu okullardan yetişir” dedi.

Vali Münir Karaloğlu, ilk etabı Asil Çelik fabrikası tarafından yaptırılacak olan Uludağ Üniversitesi Orhangazi MYO’nun inşaatında incelemelerde bulundu.

Asil Çelik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Pektaş ve Genel Müdür Osman Kılavuz’un da hazır bulunduğu okul inşaatını gezen Vali Karaloğlu: “Aralık ayında Asli Çelik ile bir protokol imzalamıştık. Orhangazi Meslek Yüksek Okulunun yaklaşık 9 bin metre karelik kısmını yapmak üzere Asil Çelik üstlendi. Biz temel atma törenine tarih ayarlarken bir sürprizle karşılaştık. İnşaatların neredeyse yarısı bitmiş. Protokolün imzalanmasından 1 sene sonra inşaat başlamış ve bitmiş olacak.” dedi.

Orhangazi’nin Bursa’nın önemli ilçelerinden biri olduğunun altını çizen Karaloğlu, “Bursa da artık işsizlikten değil, işçisizlikten konuşuyoruz arkadaşlar. Sanayi kuruluşlarımız yetişmiş, teknik elaman bulamıyor. İnşallah bu yeni yaptığımız okullarla beraber sanayinin arzu ettiği nitelikli elamanlar bu okullardan yetişir.” dedi.

Asil Çelik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Pektaş ise: “Endüstri tesislerinin ülke ekonomisine yaptıkları katkıları büyüktür. Bu tesisler, kurulu olduğu bölgeye katkıda bulunmaları gerekir. Biz bu düşüncede olduğumuzdan Bursa Valimizin de önderliğinde Orhangazi Meslek Yüksek Okulunun bir kısmını yapmayı üstlendik. Nisan ayında başladığımız inşaat Aralık ayında bitirerek Üniversitemize teslim edeceğiz. Bütün amacımız yapacağımız bu okulda teknik personel yetiştirilmesi.” şeklinde konuştu.

İncelemelerin ardından Vali Karaloğlu, bölgede kurulu olan Asil Çelik fabrikasına da geçerek hamurun çeliğe dönüşme aşamasını inceledi.

CİHAN

Yorumlar