Vali Güzeloğlu Yemenli heyeti kabul etti

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Yemen Bakan Yardımcısı Mohammed Abdulghani Al-Qubati ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Google Haberlere Abone ol
Vali Güzeloğlu Yemenli heyeti kabul etti

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Yemen Bakan Yardımcısı Mohammed Abdulghani Al-Qubati ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre Güzeloğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yemen’in kardeş halkıyla Türk halkının inanç birliği dahil birçok ortak özelliği olduğunu ifade etti. Güzeloğlu bu ortak özellikler çerçevesinde sıcak ilişkiler ve birçok alanda işbirlikleri geliştirilmesinden mutluluk duyacağını kaydetti. Mersin'in ekonomik potansiyeli ile ilgili bilgi veren Güzeloğlu, gümrük ilişkilerinin karşılıklı ilişkilerin gelişmesini sağlayan çok önemli bir alan olduğunu söyledi. Bu noktada Türkiye ile Yemen arasında gerçekleştirilecek anlaşma ve bağlantıların bu ülkenin dünyaya açılmasında önemli rol oynayacağını anlatan Güzeloğlu şöyle devam etti: "Ülkemizin gümrük alanında birçok ülkeyle gerçekleştirdiği uluslararası anlaşmaları ve bağlantıları var. Temel hedefimiz, bekletmeden, gecikmeden ve ertelemeden çözüm üretmek ve denetimi gerçekleştirmektir. Mersin gümrük bölgesi de ülkemizin önemli merkezlerinden biridir. Buradan özellikle Ortadoğu, Ön Asya, Asya gibi üçüncü dünya ülkelerine de önemli bir mal ve hizmet akışı gerçekleştirilmektedir. İnanıyorum ki ilimize gerçekleştirdiğiniz bu ziyaret hem karşılıklı ilişkiler geliştirmek açısından hem de teknik açıdan çok büyük katkılar sağlayacaktır."

Bakan Yardımcısı Al-Qubati ise ilk durakları olan Ankara’da dört günlük teknik eğitim sürecinden sonra Mersin’e geldiklerini ifade etti. Al-Qubati amaçlarının Mersin Limanı’nı, Serbest Bölge’yi ve Organize Sanayi Bölgesi’ni gezerek bilgi alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi. Bakan Yardımcısı Al-Qubati, Güzeloğlu'na Yemen kahvesi ve balı; Güzeloğlu ise Al-Qubati’ye zeytinyağı ve zeytin hediye etti. CİHAN

Yorumlar