Vali Güner tarihi binada 2,5 yıl önce başlayan çalışmaların bitmesini istedi

Afyonkarasihisar Valisi Hakan Yusuf Güner, hükümet konağına çevrilecek olan tarihi eski belediye binasında incelemelerde bulundu. Güner, 2,5 yıl önce başlatılan ve halen tadilat ve restorasyon çalışmaların devam ettiği binanın bir an önce...

Google Haberlere Abone ol
Vali Güner tarihi binada 2,5 yıl önce başlayan çalışmaların bitmesini istedi

Afyonkarasihisar Valisi Hakan Yusuf Güner, hükümet konağına çevrilecek olan tarihi eski belediye binasında incelemelerde bulundu. Güner, 2,5 yıl önce başlatılan ve halen tadilat ve restorasyon çalışmaların devam ettiği binanın bir an önce tamamlanmasını istedi.

Güner, incelemeler sırasında şantiye şefi Ertan Ünal’dan bilgi aldı. Güner, binanın korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarından olduğunu belirterek, her türlü çalışmanın tarihi dokuya zarar vermeden ve estetiğe de dikkat edilerek titizlikle en kısa sürede tamamlanması konusunda yetkililere talimatlar verdi.

Binanın odalarını ve dış çevresini kurum müdürleriyle inceleyen Güner, daha sonra Ali Çetinkaya Kız Meslek Teknik Lisesine geçerek burada da incelemelerde bulundu.

İncelemelerini tamamladıktan sonra Hükümet Konağı önünde, kendisini tebrik eden vatandaşlarla sohbet eden Güner, vatandaşlara herhangi bir talepleri olup olmadığını sorarak güzel temennilerinden dolayı teşekkür etti.

Kent Meydanı projesi kapsamında hükümet binasının yıkılacak olması sebebiyle, valilik birimleri eski belediye binasına taşınacak. Binada gerekli tadilat, restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Vali Güner’e incelemeleri sırasında Vali Yardımcısı Adem Uslu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Vahit Okumuşer, Valilik Özel Kalem Müdürü Mehmet Özşahin ile İl Özel İdaresi Yazı İşleri Müdürü İbrahim Okumuş eşlik etti.

CİHAN

Yorumlar