Vali Güner, cemevinde mum yakıp dua etti

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, cemevinde Hızır lokması dağıttıktan sonra mum yakıp dua etti.

Google Haberlere Abone ol
Vali Güner, cemevinde mum yakıp dua etti

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, cemevinde Hızır lokması dağıttıktan sonra mum yakıp dua etti.

Alevi geleneğine göre Şubat ayının ortasında tutulan üç günlük Hızır orucu nedeniyle cemevinde vatandaşlarla bir araya gelen Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, birlik ve beraberlik mesajı verdi. İlk olarak cemevi bahçesinde vatandaşlarla birlikte mum yakıp dua eden Vali Güner, daha sonra vatandaşlara Hızır lokması dağıttı.

Erzincanlı Ahmet Uğurlu Dede’nin yemek duasının ardından söz alan Valis Hakan Yusuf Güner, “Sevgili Tunceliler, değerli canlar. Devletin çekirdeği aziz milletimizdir. Aziz milletimizin değerleri devletimizin yaşattığı değerlerdir. Bu anlamda bu yörede yaşayan bu millettin evlatları olarak sizlerin değerleri, sizlerin inançları, sizlerin lokmaları bizlerin başımızın tacıdır. Devletin en mülki amiri olarak siz değerli canlarla bu kutsal çatının altında sizlerle bu lokmayı paylaşmaktan büyük mutluluk ve büyük müşerref duyuyorum. Allah dileklerimizi hak Muhammet Ali hürmetine kabul eylesin. Cenabı Allah birliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Tunceli Ticaret Odası Başkanı Yusuf Cengiz’e cemevine katkılarından ötürü Zülfikar kılıcı hediye eden Vali Güner, daha sonra cemevi bahçesinde vatandaşlarla birlikte mum yakıp dua etti. Vatandaşlar, Vali Güner’e yoğun ilgi göstererek kendisine dua etti. CİHAN

Yorumlar