Vali Coş: İstihdamı artırmak için büyük çaba sarf ediyoruz

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, istihdama önem verdiklerini ve Adana’daki işsizlik oranını en aza indirmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Coş: İstihdamı artırmak için büyük çaba sarf ediyoruz

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, istihdama önem verdiklerini ve Adana’daki işsizlik oranını en aza indirmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.


        Hüseyin Avni Coş, yaptığı açıklamada, işsizliğin tüm ülkelerin en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkat çekti. Vali Coş, ülke ekonomisinin gelişip kalkınmasında, toplumların refah düzeyini yakalamasında, sosyal barış ve huzurun sağlanmasında, istihdam konusunun hayati önem arz ettiğine dikkat çekti. Türkiye'nin en büyük illerinden Adana’da, işsizliğin en az seviyeye indirilmesi için yapılan çalışmalara büyük önem verdiklerini kaydeden Coş, rakamsal verilerin, bu konuda hayli mesafe alındığını gözler önüne serdiğini aktardı.

        Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile yapılan koordineli çalışmalar sonucunda Ocak-Kasım 2013 döneminde 17 bin 652 kişinin işe yerleştirildiğini kaydeden Vali Coş, toplum yararına programlar ve diğer projeler kapsamında ise 3 bin 157 kişinin, çeşitli kuruluşlarda istihdam edildiğini bildirdi.

        İşsizlik sorununun azaltılması için uygulanan projeler kapsamında Adana’da yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini aktaran Vali Coş, işverenler ile iş arayanların birbirlerine daha rahat ulaşabilmeleri amacıyla, tüm belediyeler, üniversiteler, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nda hizmet noktaları oluşturulduğunu vurguladı.

        Vali Coş, "İşverenlerimizin ihtiyaç duydukları elemanları temin etmek, işsizlerimizin de kendilerinin ve ailelerinin geçimlerini sağlamaları için gerekli maddi imkânı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmaları, büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu kapsamda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzde görevli iş ve meslek danışmanlarımızca 2013 yılında 15 bin 682 işyeri ziyaret edildi. Tüm amacımız, işsizlik denen yarayı tedavi etmek. İşverenlerimiz ve işsiz vatandaşlarımız ile sürekli diyalog içinde olarak, istihdamı en üst seviyeye çıkarmak hedefinde emin adımlarla ilerliyoruz. İnşallah yakın bir gelecekte, bu çalışmalarımızın çok daha iyi noktalara gelecek." dedi.
CİHAN

Yorumlar