Vali Canbolat, ildeki yatırımlarla ilgili incelemelerde bulundu

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, ilde yapılacak olan yatırımlarla ilgili incelemelerde bulundu. Vali Canbolat, Vali yardımcıları Cumhur Duran, Cengiz Erdem ve Mustafa Temiz ile birlikte ilde gerçekleştirilecek yatırımlarla ilgili incelemelerde bulunarak...

Google Haberlere Abone ol
Vali Canbolat, ildeki yatırımlarla ilgili incelemelerde bulundu

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, ilde yapılacak olan yatırımlarla ilgili incelemelerde bulundu. Vali Canbolat, Vali yardımcıları Cumhur Duran, Cengiz Erdem ve Mustafa Temiz ile birlikte ilde gerçekleştirilecek yatırımlarla ilgili incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

    İlk olarak Biçer Mahallesi’nde 70 bayanın istihdam edildiği tekstil atölyesini ziyaret eden Vali Canbolat, üretilen ürünleri yakından inceledi. Atölye sahiplerinden İsmail Çatal’dan yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Canbolat, ilde sürekli ve kalıcı bir istihdam istediklerini söyledi. Vali Canbolat, daha sonra 1701 yılında Hakkâri beylerinden İbrahim Bey tarafından Biçer Mahallesi’nde yaptırılan dikdörtgen planlı 2 katlı Meydan Medresesi’ni ziyaret etti. Burada İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Özatak’tan medrese ile ilgili bilgi alan Vali Canbolat, medresenin yeniden değerlendirilerek halkın hizmetine sunulması için çalışmalarda bulunacaklarını söyledi. 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla temizlik kampanyası başlatarak mahalle aralarında çöp toplayan öğrencilerle de karılaşan Vali Canbolat, makam aracından inerek örnek bir davranış sergileyen çocukları kutladı.

    Askerlik Şubesi'ni ziyaret eden Vali Canbolat, ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yanında yapımına başlanan spor tesisleri inşaatını denetledi. Bağlar Mahallesi’nde bulunan Fatma Aliye Kız Teknik ve Meslek Lisesi bahçesinde 800 metrekare alan üzerinde yapılan buz pateni pistini de inceleyen Vali Canbolat, yapımı devam eden pist ile ilgili Vali Yardımcısı Cengiz Erdem’den bilgi aldı.

    İncelemelerde bulunduğu alanlarda yanına gelen çocuklara şeker dağıtan Vali Canbolat, bir taksi durağını da ziyaret ederek taksicilerle bir süre sohbet etti. CİHAN

Yorumlar