Vali Çakacak: Köylü şehirli ayrımı yok

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, köylü ve şehirli ayrımı olmadığını, İl Özel İdareler kanalı ile köylere hizmetlerin ulaşacağını ifade etti.Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, merkeze bağlı köylerde yaptığı incelemeler sırasında...

Google Haberlere Abone ol
Vali Çakacak: Köylü şehirli ayrımı yok

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, köylü ve şehirli ayrımı olmadığını, İl Özel İdareler kanalı ile köylere hizmetlerin ulaşacağını ifade etti.

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, merkeze bağlı köylerde yaptığı incelemeler sırasında mahalli idareler seçimleri sonucu göreve gelen muhtarlara hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Merkeze bağlı Sevdiğin köyünde bulunan ve süt üretimi yapan TEK-YÖN Hayvancılık firmasını ziyaret eden Vali Çakacak, İşletme Müdürü Hasan Yavuz’dan bilgiler aldı. Ardından köy konağına geçen Çakacak, Muhtar Hüdaverdi Yıldırım ve köy halkı ile bir araya gelerek sohbet etti.

Karakurt köyünde bulunan Meyve Kurutma Tesisi’ni inceleyen, muhtar Hüseyin Yılmaz’dan köy hakkında bilgiler alan Çakacak, Toklumen köyüne geçti. Burada Âşık Sait Parkı’nda köy halkı ile sohbet eden Çakacak, şehirde bulunan tüm imkanların köylerde de olacağını söyledi.

Köy ziyaretleri sırasında köylülerle birlikte olmaktan, onların sohbet etmekten memnuniyet duyduğunu söyleyen Vali Çakacak, şunları söyledi: “Nüfusu 2 binin altında olan köylerin maddi ve teknik açıdan problemleri var. İller Bankası’nın gönderdiği ödenek bazen belediyede çalışanların paralarını ödemeye bile yetmiyordu. Bu yüzden alınan bir kararla belediyeler kapatıldı. Belediyeler köye dönüştürülmeden başlatılan çalışmaları ise İl Özel İdaremiz vasıtasıyla devam ettireceğiz. Çöplerin toplanmasından içme suyu tesisatındaki bakımlara kadar her şeyle İl Özel İdaremiz ilgilenecek. Bizim hedefimiz, şehirlerdeki imkânları köylerimize de getirmektir. Köylerimizde kanalizasyon ve çocuklar için oyun parkları yapım işleri devam edecek. Köylerimiz artık şehirde bulunan tüm imkanlara sahip olacaklar.” CİHAN

Yorumlar