Vali Büyükersoy: Muş Ovası Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak

Muş’ta 4 büyük projenin sürdüğünü belirten Vali Vedat Büyükersoy, "Alparslan 2 Barajı, Muş Ovası Sulama Projesi, Karasu Islah Projesi ve Arazi Toplulaştırma Projesi şu anda Muş’ta devam eden çok büyük yatırımlardır. Bu 4 büyük...

Google Haberlere Abone ol
Vali Büyükersoy: Muş Ovası Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak

Muş’ta 4 büyük projenin sürdüğünü belirten Vali Vedat Büyükersoy, "Alparslan 2 Barajı, Muş Ovası Sulama Projesi, Karasu Islah Projesi ve Arazi Toplulaştırma Projesi şu anda Muş’ta devam eden çok büyük yatırımlardır. Bu 4 büyük proje tamamlandığında Muş Ovası Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak.” dedi.

Muş’ta çalışmaları devam eden Alparslan 2 Barajı, Muş Ovası Sulama Projesi, Karasu Islah Projesi ve Arazi Toplulaştırma Projesi’nin tamamlanması ile Muş’un ekonomik anlamda büyük bir atılım gerçekleştireceğini belirten Vali Vedat Büyükersoy, önemli açıklamalarda bulundu. Makamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) hibe desteklerinden faydalanan yatırımcıları ağırlayan Vali Vedat Büyükersoy, Muş’un çalışmaları devam eden dört büyük projesinin tamamlanmasının ardından Türkiye’nin parlayan yıldızı olacağını söyledi.

"BU 4 BÜYÜK PROJE İNSANLARA EKONOMİK KATKIDA BULUNACAK"

Muş’ta dört büyük projenin sürdüğünü ifade eden Vali Büyükersoy, şunları söyledi: "Alparslan 2 Barajı, Muş Ovası Sulama Projesi, Karasu Islah Projesi ve Arazi Toplulaştırma Projesi şu anda Muş’ta devam eden çok büyük yatırımlardır. Bu 4 büyük proje tamamlandığında Muş Ovası Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak. Biz eminiz Muş’ta yaşayan insanlar bu 4 proje tamamlandığında ekonomik olarak çok büyük faydasını görecekler hatta dağlık bölgede yaşayan köylülerimiz bile zenginleşmeden istifade edeceklerdir."

Ekonomik ve kalkınma anlamında kente çok önemli faydaların sağlanacağı projelerin tamamlanmasını herkesin sabırsızlıkla beklediğini kaydeden Büyükersoy, “Fakir komşun olacağına zengin komşun olsun, eninde sonunda sende ondan istifade edersin diye düşünüyoruz. Bu çerçevede ümit ediyoruz ki bu 4 projenin en kısa zamanda bitmesi ve sizlerinde ekonomisine yansımasını canı gönülden bekliyoruz. Ticaret bir risktir ve risk aldınız, inşallah başarılı olursunuz. Çalışan olduğu halde Muş halkı istifade edecektir. İnsanımızın işe ve aşa ihtiyacı vardır. İş ve aşa sebebiyet olan çok büyük ve hayırlı bir iş yapmıştır demektir.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar