Vali Büyükersoy, İl Genel Meclis’ni ziyaret etti

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, 2014 yılı yatırım programı Mart ayı 4’üncü toplantısını yapan İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Vali Büyükersoy, İl Genel Meclis’ni ziyaret etti

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, 2014 yılı yatırım programı Mart ayı 4’üncü toplantısını yapan İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti. 30 Mart seçimlerinde yeniden seçilecek olan üyelere başarılar dileyen Vali Büyükersoy, “Nasıl ki valilik makamı bizim için mülk değil ise bu makamlar da sizler için mülk değil, hepimiz vatandaşın hizmetkârıyız.” dedi.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti. 2014 yılı yatırım programı Mart ayı 4’üncü toplantısına katılan Vali Büyükersoy’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür de eşlik etti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Büyükersoy, 9 aylık görevi süresince il genel meclis üyeleri ile güzel hizmetlerde bulunduğunu söyledi. 30 Mart seçimlerinde seçilecek olan il genel meclis üyeleri ile hizmetleri devam ettireceklerini ifade eden Vali Büyükersoy, şunları söyledi:

“Sizlerle beraber hizmet ettik. Biz sizlerden memnunuz, ümit ederim ki sizler de bizlerden memnunsunuzdur. Tabi önemli olan bizim karşılıklı olan memnuniyetimiz değil, halkın bizden memnun olmasıdır. İşte demokrasi de budur. Demokrasi, halkın memnuniyetinin ölçülmesi hadisesidir, o da sandıkta gerçekleşir. İnşallah önümüzdeki 30 Mart günü yapılacak olan seçimlerde demokrasinin de bir gereği olarak meclisimiz tekrar yenilenecek. Ümit ederim birçoğunuz yine devam edersiniz, devam edemeyen varsa onlar da üzülmesinler, bunu demokrasinin bir gereği olarak görsünler. Çünkü nihayetinde demokraside mahkeme kadıya mülk değildir. Nasıl ki valilik makamı bizim için mülk değil ise bu makamlar da sizler için mülk değil, hepimiz vatandaşın hizmetkârıyız.”

“VATANDAŞIMIZA EFENDİLİK YAPMAYA DEĞİL HİZMET ETMEYE GELDİK”

Vatandaşa hizmet etmek için geldiklerini kaydeden Vali Büyükersoy, “Bazen biz bürokratlar unutuveriyoruz. Allah unutturmasın bize de. Ben unutmamak için elimden gelen gayreti sarf ediyorum iç dünyamda. Hizmetkâr olduğumu unutmamaya çalışıyorum. Bazen vatandaşa karşı o empatiyi kuramayan memurlarımız olabilir ama siyasette böyle bir lüks zaten yok. Eğer siz siyaseten seçilerek gelen arkadaşlarımızı vatandaşa karşı hizmet ve hizmetkarlık politikası değil de efendilik yapmaya başlarsanız vatandaşımız, ‘ne oluyor seni seçmedik mi?’ Demez mi? Bu kötü bir şey değil, bu çok iyi bir şey. Demokrasinin olmadığı yerlerde halkına, vatandaşına efendilik taslayan yönetimlerin idarelerinin olduğu yerlerde fakirlik, fukaralık, kan ve gözyaşından kurtulmak mümkün değildir. Bunun örneklerini etrafımızda görmekteyiz. En yakın komşularımızda yer altı kaynakları zengin olduğu halde fakirlikten ve fukaralıktan kurtulamayan insanlar var. O ülkelerin durumuna ülkemizin düşmesini asla istemiyoruz. Ve demokrasinin kendi kuralları çerçevesinde işlemesinden hepimiz memnunuz. Hepinizin bildiği gibi mahalli idareler mahallinin müşterek ihtiyaçlarının mahallinde çözüm arayışının olduğu idarelerden bir tanesi de il genel meclisi, belediyelerimiz, köylerimiz ve köylerimizde muhtarlarımız seçilecek. Tabi ki il genelinde de il genel meclis üyelerimiz seçilecekler. Yani yerel parlamento seçimleridir bunlar. Onlar seçilecek ve hizmet vermeye devam edeceklerdir. Sizin bugüne kadar vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı memnunuz. Şu ana kadar fikri katkısıyla, emeğiyle ve her şeyi ile bütün arkadaşlarımız İl Özel İdaresi’nin yapmakta olduğu çalışmalara katkı sağlamış oldu. Belki birçoğunuz kendi özel işini bırakıp buraya geldiniz. Vatandaşın size vermiş olduğu emaneti burada temsil ettiniz. İnşallah önümüzdeki seçimden sonra vatandaşlarımız ve halkımız kimi uygun görürse onlarla devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgiyle saygı ile kucaklıyorum. Bunu bir veda olarak görmüyorum, her zaman valilik makamında sizleri görmekten memnun olacağımı ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

“BİZ İL GENEL MECLİSİ’Nİ SİVİLLEŞTİRDİK”

İl Genel Meclis Başkanı Muhsin Yiğit ise 5 yıllık görevleri sürecinde çok başarılı işler yaptıklarına inandıklarını ifade etti. Yiğit, göreve geldiklerinde dayatmalara maruz kaldıklarını söyledi. Köprü ihtiyacı olan köylere yol götürüldüğü ve tepeden yönetildiğini kaydeden Yiğit, 5 yıllık sürede il genel meclisini sivilleştirdiklerini vurguladı. Vali Vedat Büyükersoy’un yapmış olduğu ziyaretten dolayı mutlu olduklarını hatırlatan Yiğit, “Sayın valimizin bugün toplantımıza teşrif etmesinden dolayı teşekkür ediyorum. 5 yıla yakındır burada birlikte çalışıyoruz. Sayın valimiz 9 aydır bizimle çalışıyor, daha önce de 2 valimizle çalıştık. Türkiye’de demokrasi ismi vardı ama demokrasi yoktu. Biz buraya geldiğimizde bazı dayatmalar oldu. Önümüze getirdikleri imzalayın, gönderin falan diye. Biz Muş’ta burayı sivilleştirdik. Evet, vali de kendi fikrini söyleyecek ama hesap verecek olan bu meclistir. Onun için 5 yıldır ben eminim, burada halk kendisini yönetti. Daha önce köprü ihtiyacı olan köy yol götürüldü, yol ihtiyacı olan köye su götürüldü. Çünkü tepeden yaptıkları için merkezden bu emirler geldiği için yereldeki parlamenter devre dışı kalıyordu. Ama bu dönemde yol lazımsa yol, köprü lazımsa köprü ve su gerekiyorsa su götürmüşüz. Çünkü yerelde tespit edip bu hizmetleri halka sunmuşuz. Beni mutlu eden şeylerden bir tanesi de bütün arkadaşlar özveri ile çalıştılar. Hiç kimsenin hakkında dedikodu duymadık, bu da bizi çok mutlu ediyor. Çok başarılı bir dönem geçirdik. Tabi bu önümüzdeki dönem bazı arkadaşlar gelecek bazıları gelmeyecek bu dünyanın kuralı. Sonuçta 5 yıl görev yaptık. Önemli olan onurlu, şerefli ayrılıp halkın gönlünde taht kurmaktır. Yarın sokaklara çıktığımızda kötü konuşulmamasıdır ve en büyük kazanım budur. Onun için çok başarılı bir dönem geçirdiğimize inanıyoruz. Muş’un yol ağı 2 bin 755 km’dir. 2009’a kadar bunun sadece yüzde 20’si asfalt bazında gerçekleşmişti ama şimdi bakıyoruz yüzde 67 ve bu büyük bir başarıdır. 40-50 yılda yapılmayan hizmet 5 yılda yapıldı. Bunun tek sebebi meclisin gözü bireysel hesap ve çıkar peşinde değil ise böyle tablolar ortaya çıkar. Ben çok huzurluyum ve hiçbir vatandaşa hesap veremeyecek durumumuz yoktur. Bu meclise yeni seçilecek olan arkadaşlara ben başarılar diliyorum.” dedi. Yapılan konuşmalardan sonra toplantı basına kapalı şekilde devam etti.




CİHAN

Yorumlar