Vali Azizoğlu: Ardahan'ın kalkınması kendi insanıyla mümkün olacak

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, iş gücü piyasası zengin olan Ardahan halkının, her türlü altyapı ve donanımda çok maharetli ve yetenekli olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Azizoğlu: Ardahan'ın kalkınması kendi insanıyla mümkün olacak

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, iş gücü piyasası zengin olan Ardahan halkının, her türlü altyapı ve donanımda çok maharetli ve yetenekli olduğunu söyledi.

Vali Azizoğlu, İşkur İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Doğalgaz Tesisatçılığı' kursunu ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti.

Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı binasından devam eden kurs ile ilgili bilgi alan Vali Azizoğlu, kurs öğretmenleri ve kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Verilen bu kursların altın bilezik niteliği taşıdığını belirten Azizoğlu, Ardahan’ı Ardahanlı insanların kalkındıracağını ifade etti.
Doğalgaz ile Ardahan'ın sınıf atladığını belirten Vali Azizoğlu, "Doğalgaza kavuşmak demek Ardahan’ın modern bir şehir olmasının önünde ki en güzel adımlardan birisidir. Bu dönüşüm Ardahan’da şu anda yüzde 50’nin üzerindedir. Her binaya doğalgaz bağlanacak hale geldi. Bu demektir ki yaza kadar Ardahan’ın yüzde 90’ı doğalgaza kavuşacak. Bütün bu dönüşümü de sizler yapacaksınız. Ben en azından kamu kurumlarının doğalgaz işini Ardahanlı kardeşlerimizin yapmasını istiyorum. Gönlümden bu geçiyor. Bunun için de bu kursu burada açalım ve bitirelim diye düşündük. Ardahan’da ki insanlar çok zekidir. Bir başka yerde 6 saatte anlatacağınız konuyu burada 3 saatte anlatınız mı yeterli oluyor. Siz bu gün bu işi öğrendiğinizde ve kendi ilinizde bunu başardığınızda göreceksiniz ki başka illerden de sizi çağıracaklar." dedi.

Ardahan'ın tünelleriyle, havalimanıyla, tesisleriyle, tekstilden hayvancılığa kadar bütün yatırımlarıyla bölgenin en hızlı gelişen ve parlayan yıldızı olan bir şehir olduğunu hatırlatan Vali Azizoğlu, şöyle konuştu: "Ayrıca Türkiye’nin Asya’ya açılan da en önemli kapısı olmuş oluyor. Ve şunu söylüyorum, bu bir altın bileziktir. Siz bu kurslar ile o altın bileziği kazanacaksınız. Bu arada siz en son teknolojiyi öğrenmiş oluyorsunuz. Bu teknolojiyi burada uygulamaya başladıktan sonra da bölgemizin aranan kişileri olacaksınız.”
CİHAN

Yorumlar