Vali Aksoy: Kuş cennetine asfalt yol yapılmasına karşıyım

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri Destekleme Programı tarafından desteklenmesine karar verilen ve Kızılırmak Deltası’nda yapılan 'Kızılırmak Deltası`nda Doğadan Okula Bilim Köprüsü' programında Bafra protokolü ile birlikte sohbet eden...

Google Haberlere Abone ol
Vali Aksoy: Kuş cennetine asfalt yol yapılmasına karşıyım

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri Destekleme Programı tarafından desteklenmesine karar verilen ve Kızılırmak Deltası’nda yapılan 'Kızılırmak Deltası`nda Doğadan Okula Bilim Köprüsü' programında Bafra protokolü ile birlikte sohbet eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl’ün deltaya asfalt yapılmasını istemesi karşısında “Ben kabullenemiyorum, bende karşıyım, asfalt istemiyorum.” dedi.

Fransa’nın TAMARK’a asfalt yol yaptığını ve güzel olduğunu belirten Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, “Sayın Valim Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra sizin başkanlığınızda Fransa TAMARK’a gitmek istiyoruz. Geçen sefer olmadı, bakan bey geldi ama bu sefer siz de görürseniz Devlet Su İşleri ve Büyükşehirle birlikte 8 yada 10 kişilik bir ekiple gider görürseniz çok iyi olur efendim. Buranın yol durumunu asfalt stabilize için biliyorsunuz doğacılık abonemiz var. Ama efendim asfalt yapmışlar çok güzel olmuş efendim.” şeklinde konuştu.

Sait Karagöl’e cevaben Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Ben kabullenemiyorum, ben de karşıyım, asfalt istemiyorum. Kötü örnek bize teşkil oluşturmaz. Doğal taştan olabilir ama ben asfalta karşıyım. Kuş Cennetinin ana girişine kadar 0 asfalt yapalım onda hiçbir tereddüdümüz yok ama delta içine parke taşı da değil doğal taş olursa yapılsın. Belediyenin doğal taş atölyesi var orada yapılabilirse olabilir. Tozu önleyici çalışma yapılabilir, bazı killi topraklar var. Bu killi toprağa hafif mucur taşı da karıştırdığınız zaman bütün asfalt gibi oluyor yani hiç tozutmuyor. Bir ara öyle bir malzeme çalışın dedik ama somut bir şey üretemediler. O malzeme ile yapılsa burası öyle toz filanda çıkmaz yani asfalt gibi olur ama öyle bir malzeme çıkmaz. Killi toprak onu mucur taşla karıştırdığınız zaman beton gibi olur o. Ama onu üretemediler arkadaşlar. Burası dediğim gibi bir şey yapılacaksa yapsın arkadaşlar, doğal taşın dışında beton parke dahi olmaz.‘’ dedi.

CİHAN

Yorumlar