Vali Akdemir ilçelerin sorunlarını yerinde tespit etti

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, kurum müdürleriyle birlikte ilçelerin sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Vali Akdemir ilçelerin sorunlarını yerinde tespit etti

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, kurum müdürleriyle birlikte ilçelerin sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. 2014 yılının ilk ilçe ziyaretini Kemah'a gerçekleştiren Vali Akdemir, beraberindeki kurum müdürleriyle birlikte incelemelerde bulundu. İlçe ziyaretleri kapsamında Kemah Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Akdemir ve beraberindeki heyet, Kaymakam Hayrettin Çiçek'ten ilçede yapılan çalışmalar ve devam eden projeler hakkında bilgi aldı.

Kemah ilçesi ziyaretleri kapsamında, özel sektör tarafından işletilen Kemahlılar Besicilik ve Süt Ürünleri San. Tic. A.Ş. işletmesinde incelemelerde bulunan vali ve beraberindeki heyet işletme hakkında bilgi aldı. İncelemelerinin devamında Kömür Köyü'nde bulunan ve işletimi özel sektör tarafından yapılan Kemah tuz ocaklarında incelemelerde bulunan Vali Akdemir, Osmanlı döneminde açılan tuz ocaklarının işletme olarak faaliyetlerinin sürdürmesinin yanında turizm açısından da önemini vurgulayarak, tuz ocaklarında bulunan tarihi binanın restore edilmesini ve binanın çevre düzenlemesinin yapılarak turizme kazandırılması yönünde çalışmalar yapılmasını istedi.

MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Vali Abdurrahman Akdemir'in başkanlığında ilçeye bağlı köy muhtarlarıyla istişare toplantısı da yapıldı. Sorunları, talepleri dinleyen ve ihtiyaçların belirlenerek çözümler üretmek için adımlar atılacağını söyleyen Vali Akdemir, ilçenin asıl geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu, valilik, il özel idaresi ve kamu kurum kuruluşları olarak öncelikle enerjilerinin, kaynaklarının ve mesailerinin tarım ve hayvancılığa ayrıldığını belirtti.

Vali Akdemir, “Erzincan’a gelen vatandaşlarımızın görmek istedikleri bir ilçedir Kemah. Burada bulunan Sultan Melik Türbesi ve Kemah Kalesi insanlarımızın ziyaret noktasıdır. Tarım ve hayvancılığın ötesinde mutlaka turizmi de destekleyeceğiz. Kemah’ta konaklama sorunun çözülmesi, Kemah Kalesi kazı işlemlerinin daha hızlı bir şekilde devam etmesi için özel idareden kaynak aktarılarak bu işe hız verilmesi gerekiyor. İlçenin göç vermemesi için bu topraklarda tutabilmek için mutlaka gereken desteği vermemiz gerekiyor. Valilik ve il özel idare olarak vatandaşlarımızı köylerde kendi topraklarında huzurlu mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri adına gerekli yatırımlar yapıp, akılcı projeler geliştirmeliyiz. Bu projelerin hayata geçirilmesi adına her zaman ve her koşulda kaynak sağlanabilir. Muhtarlarımıza şunu söylüyoruz; köylümüzün ihtiyacını ne karşılayacaksa onu dile getirin. Taleplerinizi dile getirin.” şeklinde konuştu.

Muhtarların taleplerini ve isteklerini dinleyen Vali Abdurrahman Akdemir, muhtarlar tarafından gündeme getirilen isteklerin incelenerek, öncelik sırasına göre yapılacağını vurguladı. CİHAN

Yorumlar