Vakkasoğlu: 15 gün tatil süresi çok değerli

Eğitimci-yazar Vehbi Vakkasoğlu, "Tatil anlayışımız doğru değil. Tatil denilince akıllara israf edilmiş zaman dilimi geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Vakkasoğlu: 15 gün tatil süresi çok değerli

Eğitimci-yazar Vehbi Vakkasoğlu, "Tatil anlayışımız doğru değil. Tatil denilince akıllara israf edilmiş zaman dilimi geliyor. 15 gün tatil süresinin çok değerli." dedi.

Moral FM’de yayınlanan Sabah Gündemi programına konuk olan Vakkasoğlu, ‘gönül boşluk kabul etmez’ sözünden hareketle tatil süresinde boş kalmayı uygun görmediğini ifade etti. Tatil başlamadan bu zaman diliminde yapılacakları planlamak ve bu bilinci öğretmek gerektiğini belirten Vakkasoğlu, "Zamanı ve kafayı boş bırakmak gençlerimizi, çocuklarımızı boşluğa düşürür. Anne ve babaların en büyük arzularından biri hayırlı evlat yetiştirmektir. Önemli olan iyi bir kul, iyi bir ümmet yetiştirmektir, bununla beraber zaten hayırlı evlatlar yetişecektir." diye konuştu. 15 günlük tatil süresinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini aktaran Vakkasoğlu, "Bu tatil zamanı büyük ikramiye olarak görülmeli ve boşa zaman harcanmaması adına çaba gösterilmeli. Çocuklar ile birlikte kaliteli zaman geçirmeye önem verilmeli. Anne ve babadan zamanında yeterli ilgi ve sevgiyi alamayan insanlar ilerki yaşlarında dahi bunun etkisinden kurtulamıyorlar." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar