Uzuncaburç beldesinde su sevinci

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Uzunçabuç beldesinde Aksıfat deresinden getirtilen içme ve sulama suyu köylüyü sevince boğdu.

Google Haberlere Abone ol
Uzuncaburç beldesinde su sevinci

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Uzunçabuç beldesinde Aksıfat deresinden getirtilen içme ve sulama suyu köylüyü sevince boğdu.

Uzuncaburçlular, İller Bankası, Uzuncaburç Sulama Kooperatifi ve Uzuncaburç Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü proje sonrasında içme ve sulama suyuna kavuştu.

Yaklaşık 700 bin liraya mal olan proje sonunda suyla buluşan köylüler su deposunun bulunduğu alanda kutlama yaptı. Törene AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, İller Bankası Bölge Müdürü Hüseyin Sönmezler, Uzuncaburç Belediye Başkanı İsa Menteş ve belde sakinleri katıldı.

Milletvekili Bozkurt, emeği geçenlere teşekkür ederek, "Artık içme suyu sıkıntınız kalmayacak. Tarlalarınız da sulanacak. Su medeniyet demek, yaşam demek. Bundan sonra ihtiyaçların karşılanması ve eksikliklerin giderilmesi için elimden geleni yapacağım." diye konuştu.

Uzuncaburç Belediye Başkanı İsa Menteş de "Bu su ile tarlalarımız yeşerecek, insanlarımızın suyun nimetlerinden yararlanacak. Büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Yapanlara minnettarız." dedi.
İller Bankası Bölge Müdürü Hüseyin Sönmezler, medeniyetin ölçüsünün su olduğunu, susuz bir yaşamın düşünülemeyeceğini anlattı.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ise törenle hizmete açılan projenin tüm belde halkına hayırlı olmasını diledi. Öngel, belde belediyelerinin yürüttükleri hizmetlere imkanları ölçüsünde destek verdiklerini, 30 Mart tarihinden sonra da tüm belde ve köylerde dahil 88 mahalleye hizmet götüreceklerini kaydetti.

Uzuncaburç Sulama Birliği Kooperatifi Başkanı Ali Şan Güven, suyun getirilmesinde katkısı olanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından konuklara kavurma ikram edildi.
CİHAN

Yorumlar