Uzmanlar, şişmanlık ameliyatlarını masaya yatırdı

Medical Park Samsun Hastanesi ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği sempozyumda 'Morbid obezite cerrahisi' çok sayıda uzman ve akademisyenin katıldığı toplantıda tartışıldı.

Google Haberlere Abone ol
Uzmanlar, şişmanlık ameliyatlarını masaya yatırdı

Medical Park Samsun Hastanesi ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği sempozyumda 'Morbid obezite cerrahisi' çok sayıda uzman ve akademisyenin katıldığı toplantıda tartışıldı.

İki oturumdan oluşan sempozyuma konuşmacı olarak İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhun Eyüboğlu, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Turgut İpek, Medical Park Samsun Hastanesi doktorları Prof. Dr. Zafer Malazgirt, Prof. Dr. Koray Topgül, Prof. Dr. Ramis Çolak, Diyetisyen Mine Özkazanç Akren, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Ömer Böke ve Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Recep Aktimur katıldı.

Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Hikmet Çavuş ve Başhekim Op. Dr. Hakan Özcan’ın da katıldığı sempozyuma Samsun ve çevre illerdeki doktorların da yoğun ilgisi vardı. Sempozyum başkanı Medical Park Samsun Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü doktorlarından Prof. Dr. Koray Topgül sempozyum hakkında bilgi verdi. Aşırı ve hastalık derecesinde şişmanlık (MorbidObezite) rahatsızlığının asrın vebası olarak da adlandırıldığını ve çağımızda giderek artan sayıda insanı etkilemekte olduğunu belirten Prof. Dr. Koray Topgül, “Günümüzde bu durumun cerrahi yöntemlerle tedavisi mümkündür. Ancak tedavi sadece cerrahları ilgilendirmiyor. Endokrinologları, psikiatristleri, diyetisyenleri ve diğer birçok bölümü ilgilendiriyor. Bu hastaların tedavisi ameliyat öncesi ve sonrası çok iyi bir takip ve kararlar süreci içermekte. Dolayısıyla konunun multidisipliner olarak değerlendirilmesi uygun olmaktadır. Biz de bu amaçla duruma dikkat çekmek için bir sempozyum düzenledik. Bu toplantıya üniversite Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhun Eyüboğlu ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Turgut İpek de gelerek konuşmacı olarak katkıda bulundular ve deneyimlerini aktardılar. Hastanemizden, OMÜ Tıp Fakültesinden ve S.B. Mehmet Aydın Hastanesi’nden akademisyen ve uzmanlarca obezite cerrahisi tüm yönleriyle tartışıldı. Hem il içinden hem de il dışından katılan çok sayıda hekimin yoğun ilgisinin olması bizi sevindirdi. Son yıllarda gündemde çok yer alan bir tedavi olması hem hastaların ve hasta yakınlarının hem de hekimlerin bu konudaki bilgilenme isteğini de artırıyor doğal olarak. Medical Park Samsun Hastanesi olarak hekimlerin bilimsel gelişimine katkıda bulunmanın hastalarımızın tedavi standartlarını üst düzeye çıkaracağı inancındayız. Hastanemiz yönetiminin de bu konudaki bilincine ve katkılarına çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Çavuş ise “Böyle önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan mutluluk duymaktayız. Alanlarında önemli başarılar elde etmiş hocalarımız da bugün bizimle bilgilerini paylaştı. Sempozyumda emeği geçen ve katılan tüm hekimlerimize teşekkür ederim.” dedi. CİHAN

Yorumlar