Uzman antrenörler, 155 engelliye spor eğitimi veriyor

Ankara’da yaşayan 155 engelli çocuk ve gence, Avrupa Birliği (AB) projesiyle 12 branşta uzman antrenörler tarafından spor eğitimi veriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Uzman antrenörler, 155 engelliye spor eğitimi veriyor

Ankara’da yaşayan 155 engelli çocuk ve gence, Avrupa Birliği (AB) projesiyle 12 branşta uzman antrenörler tarafından spor eğitimi veriliyor. Engellilerin topluma entegrasyonunu artırmayı amaçlayan proje kapsamında 120 saatlik spor eğitimi programları uygulanmaya başlandı. Proje sonunda başarı gösteren kursiyerlerin profesyonel spor yapmalarına imkan sağlanacak.

Ankara Engel Tanımaz Projesi’nin hedef kitlesini Ankara ve çevresindeki engelli genç ve çocuklar oluşturuyor. Ankara Kalkınma Ajansı’nca desteklenen proje, Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yürütücülüğünde ve Gazi Üniversitesi ortaklığında gerçekleştiriliyor.
Proje kapsamında öncelikle engellilere spor becerisi sağlanacak 12 branşta antrenörlerin özel eğitime yönelik hizmet içi eğitimler verildi. 80 saatlik hizmet içi eğitim programı sonrasında 47 antrenörden başarılı olan 42’sine ‘engelli eğitimcisi’ sertifikası törenle verildi.

Proje kapsamında görevli uzmanlar ve branş antrenörleri, başvuran engelli bireyler ve aileleri ile birebir görüşmeler yaptı. Uygun spor branşları belirlenerek, söz konusu branşlarda yaklaşık 120 saatlik bireysel spor eğitimi programları oluşturuldu. Projenin uygulanmakta olduğu spor tesislerinde engellilerin olası ihtiyaçlarına yönelik gerekli yenileme çalışmaları da proje kapsamında yapıldı. Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 10 ayrı tesisinde belirlenen program çerçevesinde yürütülen spor eğitimi çalışmalarının ilk aşaması 15 Mart 2014 tarihine kadar devam edecek. Eğitim verilen branşlar arasında yüzme, basketbol, voleybol, hentbol, atletizm, badminton, tenis ve buz pateni var. Spor eğitimi çalışmalarında başarı gösteren engelli genç ve çocukların Ankara Gençlik Hizmetleri Spor Kulübünde profesyonel olarak spor yapmalarına imkan sağlanacak.

Proje koordinatörü, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. H. Güçlü Yavuzcan, ‘Ankara Engel Tanımaz Projesi’ kapsamında uzman antrenörler eşliğinde engelli çocuk ve gençlere spor eğitimleri vermeye başladıklarını belirtti. Yavuzcan, bu eğitimlerle engellilerin topluma entegrasyonunu artırmayı, sosyalleşme ve olumlu benlik gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Proje kapsamında hizmet içi eğitim alan 42 antrenör ‘engelli eğitimcisi’ne sertifikaları törenle verildi. Sertifika töreni Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Anıttepe tesislerinde yapıldı. Törene, Proje koordinatörü Prof. Dr. H. Güçlü Yavuzcan, Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Abdülmelik Koçin, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Türker ve Rektör Danışmanı Doç Dr. Abdullah Togay katıldı.
CİHAN

Yorumlar