Uyuşturucu parasını çaldıran şahıs polise gidince yakayı ele verdi

Ümraniye’de uyuşturucu satışından elde ettiği 100 bin TL’yi çaldıran kişi polise müracaat edince göz altına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Uyuşturucu parasını çaldıran şahıs polise gidince yakayı ele verdi

Ümraniye’de uyuşturucu satışından elde ettiği 100 bin TL’yi çaldıran kişi polise müracaat edince göz altına alındı. Yakalanan şahsın ifadesini değerlendiren polis, yaptığı operasyonla uyuşturucu şebekesini çökertti.

Edinilen bilgiye göre, Ümraniye’de 100 bin TL parasının çalındığını iddia eden Karaman S. polise müracaat etti. Ümraniye Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı ekipler de olayın meydana geldiği benzin istasyonuna giderek araştırma başlattı. Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, Karaman S.’nin de bilgisine başvurdu. Karaman S., polise verdiği bilgide, Gökhan Ç., Sinan K., yabancı uyruklu kadın Oksana S., Seyithan Y. isimli şahısların kendisine satın almak istediği bir evi gösterdiklerini ancak benzin istasyonunda lavaboya girdiği sırada şahısların parası ile birlikte kaçtıklarını söyleyerek şikayetçi oldu. Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, şahısların 04.03.2014 tarihinde kiralandığı belirlenen 34 KH 0300 plakalı lüks BMW marka bir otomobili kullandıklarını belirledi. Otomobili kiralayan kişinin adresini tespit eden ekipler evin önünde pusu kurarak Gökhan Ç. isimli şahsı olayda kullanılan kiralık otomobil ile birlikte yakaladı. Diğer zanlıların yakalama çalışmasını sürdüren polis ekipleri zanlılardan Sinan K.’nın Mustafa Bayram O. isimli şahıs ile birlikte gerçekleştirdiği çeşitli suçlardan kaydının bulunduğunu belirledi. Mustafa Bayram O. isimli şahıs üzerinde yapılan çalışmalarda ise şahsın 20.03.2014 günü Amasya’ya bağlı Merzifon ilçesinde 06 RV 144 plakalı lüks jip ile 4.8 kg eroin ile yakalandığı ve gözaltına alındığı tespit edildi. Amasya Emniyeti ile irtibata geçen ekipler aldıkları bilgide Karaman S.’nin parasını çaldıklarını iddia ettiği şahısların içinde bulunduğu lüks BMW marka otomobilin Mustafa Bayram O.’nun uyuşturucu ile yakalandığı Rover marka araca öncülük ettiği, ancak kaçmayı başardığı bilgisini aldı. Bunun üzerine Karaman S.’nin ev satın almak istemesi ile ilgili verdiği bilginin yanlış olduğunu anlayan ekipler Karaman S.’yi gözaltına aldı. Karaman S. ifadesinde Van’da Çetin Ç. ve ismi Selim olan kişilerden 75 bin TL karşılığında yaklaşık 5 kg eroin satın aldığını, bunu da yine Van’da bir otelde buluştukları Seyithan Y., Gökhan Ç., Arif O., Sinan K. ve Oksana S. ve Mustafa Bayram O.’ya 100 bin TL karşılığında sattığını söyledi. Karaman S. Dönüş yolunda Mustafa Bayram O’nun jip ile arkadan geldiğini kendisinin de içerisinde diğer zanlıların bulunduğu BMW marka otomobil ile Ümraniye’ye kadar geldiğini, şahısların benzin istasyonunda parasını alıp kaçtıklarını söyledi.

Benzin istasyonunun güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde siyah renkteki BMW marka lüks otomobil istasyona gelerek pompanın yanına yanaşıyor. Daha sonra otomobilden önce Gökhan Ç., ardından da Karaman S. istasyonun market bölümüne giriyorlar. Gökhan Ç. raflarda bir şey alacakmış gibi davranırken Karaman S.’de lavaboya giriyor. Bu sırada Gökhan Ç. hızlıca tekrar dışarıya çıkarak otomobile doğru yürüyor. Otomobilin bagajından Karaman S.’ye ait çantayı alarak içeriye giren Gökhan Ç. kısa süre sonra tekrar dışarıya çıkarak boşalttığı çantayı pompanın yanına bırakarak otomobile biniyor. Otomobil Karaman S.’yi beklemeden hızlıca uzaklaşıyor.
Olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatan polis ekiplerinin diğer zanlıların yakalanması için çalışma başlattığı öğrenildi.
CİHAN

Yorumlar