Uyuşturucu kullanan gençler, tedaviyi kabul etmeyince ekipler çaresiz kalıyor

Uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasıyla her gün ülke genelinde onlarca dram yaşanıyor. Bursa’da sabahın erken saatlerinde parkta uyuşturucu kullanan bir genç için çağrılan polis ve 112 Acil Servis ambulansı görevlileri, gencin tedaviyi...

Google Haberlere Abone ol
Uyuşturucu kullanan gençler, tedaviyi kabul etmeyince ekipler çaresiz kalıyor

Uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasıyla her gün ülke genelinde onlarca dram yaşanıyor. Bursa’da sabahın erken saatlerinde parkta uyuşturucu kullanan bir genç için çağrılan polis ve 112 Acil Servis ambulansı görevlileri, gencin tedaviyi kabul etmemesi üzerine olay yerinden ayrıldı.

Sabah saatlerinde, Osmangazi ilçesi Demirtaşpaşa Mahallesi’ndeki parkta uyuşturucu kullanan bir genç olduğu ihbarını alan Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Parka gelen polisler, durumu 112 Acil Servise de bildirdi. Uyuşturucu hap aldığı ileri sürülen İ.A., olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesini kabul etmeyince polis ve sağlık ekipleri parktan ayrıldı. Elindeki köpekle birlikte bir süre parkta yürüyen İ.A., ara sokakta bir süre oturdu. Mahalle sakinleri ise başka bir semtte oturduğu öğrenilen gencin ailesine ulaşmak istedi. Uzun süre ara sokakta köpeği ile birlikte oturan genç, ardından mahalleden ayrıldı. Benzer sahnelerin hemen her gün yaşandığını söyleyen Demirtaşpaşa Mahallesi sakini bir vatandaş, "Bonzai kullanıyor gençler. Çocuğun durumu kalpten gidebilir. Her gün bu gençler burada, tedaviyi kabul etmiyor. Gitse ne olacak hemen salıyorlar." dedi.

'UYUŞTURUCU SADECE BURSA’NIN DEĞİL MEMLEKETİN SORUNU OLDU'

Uyuşturucu kullanımının sadece Bursa’nın değil memleketin sorunu olduğunu belirten Demirtaşpaşa Mahallesi Muhtarı İhsan Tozaklı bonzainin gençler arasında yaygınlaştığını söyledi. Demirtaşpaşa Mahallesi’nde ciddi sıkıntı olduğunu anlatan Tozaklı şunları kaydetti: "Yaşı küçük çocuklar bile uyuşturucu kullanıyor. Okul çağını bitirdikten sonraki çocuklar dahi kullanıyor. Devamlı emniyetle işbirliği halindeyiz telefon açtığımızda ekipler gelip, bunları buradan temizlemeye çalışıyorlar. Yıkık binalarda daha çok bulunuyorlar. Sabahın erken saatlerinden itibaren parkta, cami karşısındaki yıkık binada uyuşturucu kullanıyorlar. Mahallemizdeki metruk binayı yıktırıyoruz bir tane kaldı, onu da belediyeye bildirdik, yıkılmasını sağlayacağız. Bu gençleri tanımıyoruz. Çeşitli yerlerden geliyorlar, uyuşturucuyu satın alıyorlar. Polis ve sağlık ekipleri bu sabah uyuşturucu kullanan genç için geldi, tedaviyi kabul etmedi. Polis ve sağlık ekibiyle geliyor, bindiriyorlar tedavi kabul etmiyor, kaçıyorlar. Polis ve sağlık ekibi yardımcı oldu, genç kaçıp gitti. Bu tipler yanlarında köpek getiriyorlar, köpeklerle dolaşıyorlar. Sıkıntı var. İnşallah emniyetle işbirliği halindeyiz. Aşağı yukarı aynı manzara her gün yaşanıyor."

'METRUK BİNALARI MESKEN TUTTULAR, BUNLAR TEDAVİ EDİLMELİ'

Mahalle sakinlerinden Engin Altın ise uyuşturucu kullanan gençlerin muhakkak suretle tedavi edilmesi gerektiğini dile getirdi. Altın şöyle devam etti: "Burada çoluk çocuğumuz geçemiyor. Çocuklarımızı markete dahi gönderemiyoruz. Bu gençlere de yazık, bakıyoruz fidan gibi gençler. Buna bir an önce çözüm bulunması lazım. Polis alıp götürüyor, yine geliyorlar, tedavi edilmiyorlar. Tedavi edilse mesele çözülür. Metruk binaları mesken tutuyorlar. Her gün hemen hemen aynı manzaralar yaşanıyor. Buna bir an önce devlet yetkilileri önlem alması lazım. Bunlara eğitim lazım. Bunların anlatılması lazım, tedavi edilmesi lazım." CİHAN

Yorumlar