UÜ Veteriner Fakültesi’nde veteriner diş hekimliği kursu

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi’nde veteriner diş hekimliği kursu düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
UÜ Veteriner Fakültesi’nde veteriner diş hekimliği kursu

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi’nde veteriner diş hekimliği kursu düzenlenecek. 26-27 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan kursa veteriner hekimler katılabilecek.

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, tarafından veteriner hekimliğinin değişik alanlarında meslek içi eğitimi ve bilgi paylaşımını amaçlayan kongre, sempozyum, çalıştay ve kurs düzenlemeye devam ediyor. Yapılan çalışmalarla veteriner hekimler mezuniyet sonrası meslekleri ile ilgili gelişmeleri yakından takip etme ve uygulamalı olarak geliştirme imkanı buluyor.

Evcil hayvan sayısının hızla arttığı günümüzde küçük hayvanlarda ağız ve diş problemlerinde de belirgin bir artış yaşandığına dikkat çekilerek, "Bu sebeple Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi siz değerli meslektaşlarımıza ‘Veteriner Diş Hekimliği’ konusunda temel bilgiler ışığı altında yeni gelişmelerin de paylaşılacağı bir kursun düzenlenmesine karar vermiştir." denildi.

Düzenlenecek ‘Küçük Hayvanlarda Veteriner Diş Hekimliği Kursu’ (Genel Yaklaşım – Profilaksi) ile küçük hayvanlarda güncel periodontal hastalıklar ve bunların tedavileri, travmatik diş hastalıkları ve rekonstrüktif girişimler, pulpitis ve tedavi yöntemleri konuları işlenecek. Kurs süresince işlenen konuların hem teoriği, hem de uygulaması yapılacak. Bu kurs daha sonra ki ileri seviyelerdeki kurslar için de alt yapı oluşturacak. Kursun konuşmacısı ise Bulgaristan Stara Zagora’daki Trakia Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İvan İvanov Borisov olacak.

Kurs süresince kullanılacak sarf malzeme ve cihazlar Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından sağlanacak. Düzenlenecek kursta; Güncel periodontal hastalıklar, paradontopatihia, etiyoloji, klinik bulgular, tanı, tedavi, profilaksi, rekonstrüktif girişimler, pulpitis, etiyoloji, klinik bulgular, endodontik tedavi yöntemlerine ele alınacak.
CİHAN

Yorumlar