Utanç davasında polis müdürüne 28 yıl hapis (2)

'Utanç davası' olarak adlandırılan 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar davasında eski polis müdürü 28 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Utanç davasında polis müdürüne 28 yıl hapis (2)

'Utanç davası' olarak adlandırılan 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar davasında eski polis müdürü 28 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bir polis müdürünün beraat ettiği davada, aralarında 18 yaşından küçüklerin de bulunduğu sanıklara cinsel istismar suçundan 3 ile 5 yıl arasında değişen cezalar verildi. Bazı yaşı küçük çocuklara verilen cezalar hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevrildi.

14 yaşındaki lise öğrencisi Ö.Ç'ye cinsel istismarda bulunulduğu, hürriyetten yoksun bırakıldığı ve istismar suçuna yer temin edildiği iddialarına ilişkin aralarında eski polis müdürü N.Ş.'nin de bulunduğu 27'si çocuk 34 kişinin yargılanmasına Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Gizlilik kararı bulunan davanın karar duruşmasına tutuklu N.Ş. ile sanık avukatları katıldı. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, eski polis müdürü N.Ş.'ye 'cinsel istismar' suçundan 19 yıl 4 ay, 'hürriyetten yoksun kılma' suçundan ise 9 yıl olmak üzere toplam 28 yıl 4 ay hapis cezası verdi. N.Ş.'ye yer temininde bulunduğu iddiasıyla yargılanan bir polis müdürü ise beraat etti. Aralarında 18 yaşından küçük çocukların da bulunduğu bazı sanıklara 'cinsel istismar' suçundan 3 ile 5 yıl arasında değişen cezalar verildi. Bazı yaşı küçük sanıkların cezası hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevrildi.

"TEMYİZE GİDECEĞİZ"

Karar sonrası adliye çıkışında açıklama yapan Ö.Ç.'nin avukatı Harika Günay Karataş, karardan dolayı üzgün olduklarını, temyize gideceklerini söyledi. Utanç davası olarak bilinen 34 sanıklı davada verilen kararı yeterli bulmadıklarını savunan Karataş, "Utanç davası olarak biliniyordu ve utanç kararı verildi. Sadece yaşı büyük olarak yargılanan emniyet müdürü ceza aldı. Bu cezayı da yeterli bulmuyoruz. Diğer yargılanan çocuklar hükmün açıklanmasının geri bırakılması uygulamasıyla hayatlarına devam edecekler." dedi.
Yapılan savunmaların duruşmanın ilk gününden itibaren can acıtıcı, vahim ve trajik olduğunu belirten Karataş, şunları söyledi: "Bugün de bu tür savunmalara devam edildi. Suç işlendiği tarihte 15 yaşından küçük olmasına rağmen müvekkilim yapılan savunmalar rızaya dayandırıldı. Devlet eliyle tecavüz bir daha aklandı. Aklanmaya da devam edecek. Öyle görünüyor. Tarihin mahkemelerinde yargılanacaktır bu zihniyet. Öyle tahmin ediyoruz. Fethiye davası, N.Ç. davası ve diğer tecavüz davaları böyle oldu, çünkü şimdiye kadar. Mahkeme eliyle desteklenen, meşrulaştırılan erkek egemen ahlakın bugün de burada tecelli ettiğini yine görüyoruz. Suçlar devlet eliyle savunuldu. Hukuk bunu meşrulaştırdı."

İki yıl önce 14 yaşındaki Ö.C.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan N.Ş., nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. İtiraz üzerine hakkında tutuklama kararı çıkartılan N.Ş.'nin yurt dışına çıktığı belirlenmişti. Hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı çıkartılan N.Ş., geçen yıl 13 Haziran'da teslim olmak üzere Türkiye'ye gelmek isterken Saraybosna Havaalanı'nda, emniyet birimlerince gözaltına alınmıştı. Bosna'da tutulan N.Ş., ilgili bakanlıklar arasındaki yazışmaların ardından 29 Haziran'da uçakla İstanbul'a getirilmişti. CİHAN

Yorumlar