Ustalık belgesi eğitimleri başladı

2015 yılından itibaren geçerliliğini yitirecek olan Geçici Ustalık Belgesi nedeniyle Sivas Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) ustalık belgesi eğitimleri düzenlenmeye başladı. 'Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli...

Google Haberlere Abone ol
Ustalık belgesi eğitimleri başladı

2015 yılından itibaren geçerliliğini yitirecek olan Geçici Ustalık Belgesi nedeniyle Sivas Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) ustalık belgesi eğitimleri düzenlenmeye başladı.

'Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustaları' hakkında yayımlanan yönetmelik uyarınca 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren inşaat ve tesisat işlerinde Yetki Belgeli usta çalıştırılması zorunluluğu getirildi. İnşaat sektöründe yaşanabilecek sorunlara karşı harekete geçen TSO, ustaların yetki belgesi almasına yönelik eğitim programları düzenledi.

    

    Programın açılış konuşmasını yapan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Duman, artık belgesi olmayanların iş bulamayacaklarını söyledi. Duman, “Odamızda kalıp-çatı ve sac kaplama işçiliği, betonarme demircisi (soğuk demirci), alçı-sıva-boya-dekorasyon işleri, tuğla-gaz beton-briket işleri, sıva-iskele-şap-ısı ve su yalıtım işleri, seramik ve fayans işleri, ahşap-demir-alüminyum-pvc doğrama işleri, elektrik tesisat ve haberleşme işleri, mekanik tesisat işleri (sıhhi tesisat-ısıtma soğutma) konularında eğitimler yapılacak. Bu eğitimlerde başarılı olan ustalara yetki belgeleri verilecektir. Katılmak isteyenlerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden almış oldukları geçici ustalık belgesi ile Odamıza başvurmaları gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

    Daha sonra iş güvenliği uzmanı Derya Karataş tarafından verilecek temel iş güvenliği eğitiminin ardından ustalar için sınav yapılırken başarılı olanlara belgelerinin verileceği kaydedildi. CİHAN

Yorumlar