Üsküdar'da yıkım tepkisi

Üsküdar Sultan Murat Mahallesi'nde bulunan 16 gecekondunun yıkımı için çok sayıda çevik kuvvet ekibi sabah saatlerinde mahallede güvenlik önlemi aldı.

Google Haberlere Abone ol
Üsküdar'da yıkım tepkisi

Üsküdar Sultan Murat Mahallesi'nde bulunan 16 gecekondunun yıkımı için çok sayıda çevik kuvvet ekibi sabah saatlerinde mahallede güvenlik önlemi aldı. Duruma tepki gösteren ev sahibi yaşlı bir kadın, "Biz buraları adam yaptık. Bize neden çok görüyorlar. Nerede bu hükümet" diye tepki gösterdi.

Sabah saatlerinde çok sayıda çevik kuvvet otobüsü ve TOMA, Sultan Murat Mahallesi Demirkol Sokak'a geldi. Mahalleyi ablukaya alan çevik kuvvet ekipleri, yıkım ekiplerinin gelmesini bekledi. İddiaya göre, devletle anlaşmalı olarak boşaltılan ve bir inşaat firmasına verilen gecekonduların bulunduğu alan, bugün öğlene kadar yıkılacak. Ancak ev sahibi yaşlı bir kadın kendilerinin mafya yoluyla ve zorla çıkarıldıklarını öne sürdü.

Zor durumda olduklarını ifade eden yaşlı kadın, "Biz burada çamur içinde gezdik. Biz buraları adam yaptık. Bizim hükümetimiz Afrika'yı adam yapıyor da bizi neden yapmıyor, biz Müslüman değil miyiz? Onlara oyları veriyoruz da bunu mu bize yapıyor. Bu adamlara yedir diyor. Biz insan değil miyiz, anlaşma falan yok bizi burada zorla çıkarıyorlar. 30 senedir burada oturuyoruz. Bu hükümet nerede uyuyor değil mi? Yataklarında nasıl yatıyorlar? 16 hane var burada, komşum şimdi boşaltıyor. Nasıl boşaltmasınlar bunlar mafya. Oğlumu mu kocamı mı veriyim öldürsünler. 5 kuruş para veriyorlar. İki tane kömür getirip bırakmayla mı biz bu hale geldik. Ağzımda dişim yok. Mafyayı getirdi başımıza. Tehdit oldu. Başınıza geçireceğiz evinizi dediler. Dün akşam haber verdiler" diye tepki gösterdi. CİHAN

Yorumlar