Uşak'ta yaklaşık 22 bin öğrenciye süt dağıtılacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının işbirliğiyle yürütülen “Okul Sütü” programı, Uşak'ta Uğur Serdaroğlu İlkokulu'nda düzenlenen törenle başladı.

Google Haberlere Abone ol
Uşak'ta yaklaşık 22 bin öğrenciye süt dağıtılacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının işbirliğiyle yürütülen “Okul Sütü” programı, Uşak'ta Uğur Serdaroğlu İlkokulu'nda düzenlenen törenle başladı. Törene Vali Mehmet Ufuk Erden, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ve Halk Sağlığı Müdürü Hasan Kaya da katıldı.

Vali Erden, törende yaptığı konuşmada öğrencilere süt içmenin faydalarını anlatıp 200 ml. UHT paketlerde süt dağıttı. Program kapsamında il genelindeki 21 bin 895 öğrenciye pazartesi, çarşamba ve cuma günleri, öğrenci başı 48 adet olmak üzere süt dağıtılacağını belirten Erden, "Süt, insan beslenmesinde hayati öneme sahip bir besin kaynağıdır. Ülkemizdeki mevcut süt tüketim oranı ise çok düşüktür. Programa katılacak bütün öğrencileri, velilerinden izin alınarak e-okul sistemine işlenmiştir. Süt tüketiminin özendirilmesi ve çocukların sağlıklı büyümesi anlamında proje büyük önem taşıyor." dedi. CİHAN

Yorumlar