Uşak’ta gençler için yeni merkez

Genç Uşak Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından yaptırılan gençlik merkezi, Vali Mehmet Ufuk Erdem tarafından açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Uşak’ta gençler için yeni merkez

Genç Uşak Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından yaptırılan gençlik merkezi, Vali Mehmet Ufuk Erdem tarafından açıldı. Erden, açılışta yaptığı konuşmada gençlerin eğitimi ve gelişmesinde devletin yanısıra sivil toplum kuruluşlarına darol düştüğünü söyledi. Cumhuriyet Mahallesi, 5. Pınar Sokak’taki merkezin açılışınaİl Emniyet Müdür Ogün Toprak, İl Müftüsü Fuat Altındaş, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve işadamları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ünal Özkaçar, “Derneğimiz, gençlerimizin dürüst, ahlâklı, vatanına ve milletine faydalı yetişmesi için çaba sarf etmektedir. Bu amaçla bugün burada gençlik merkezini hizmete açmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu merkezimizde gençlerimize hiçbir ücret almadan, tamamen gönüllük esasına dayanarak eğitim verilecektir. Ayrıca merkezimize gelen gençlere, boş zamanlarında beceri ve bilgilerini geliştirici etkinlikler ve çeşitli sporları yapma imkanı sunulacak, bunun karşılığında da hiçbir ücret talep edilmeyecektir.” dedi. Gençlerin toplumun geleceği olduğuna vurgu yapan Vali Erden ie, “Devletimiz gençlere bayram hediye etmiş, gençlere verdiği önemi göstermek için de Gençlik ve Spor Bakanlığı kurmuştur. Gençlerimizin yetişmesi için elinden geleni yapmaktadır ancak her şeyi devletten beklememek gerekir. Vatandaşlarımız ve sivil toplum örgütleri de yeni neslin yetişmesi için elinden geleni yapmalıdır; burada Genç Uşak Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin yaptığı gibi. Çok güzel bir merkez olmuş.” diyerek dernek yöneticilerini kutladı. İl Müftüsü Altındaş tarafından okunan duanın ardından Vali Erden ve protokol üyeleri, birlikte kurdele keserek gençlik merkezini açtı. CİHAN

Yorumlar