Uşak'ta 11 bin kişi O (SAV)'nu okudu

Uşak’ta 11 bin kişinin katıldığı “Herkes O'nu Okuyor” yarışmasında dereceye girenler törenle ödüllendirildi.

Google Haberlere Abone ol
Uşak'ta 11 bin kişi O (SAV)'nu okudu

Uşak’ta 11 bin kişinin katıldığı “Herkes O'nu Okuyor” yarışmasında dereceye girenler törenle ödüllendirildi. Peygamber Yolu Derneği tarafından projelendirilen yarışmanın Uşak’taki organizasyonunu üstlenen Uşak Öğretmenler ve Yardımlaşma Derneği (ÖYDER)’nin ödül törenine yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Kur'ân okunmasıyla başlayan törende konuşan ÖYDER Başkanı Fahri Uçar, “Dernek olarak Uşak’ta 11 bin insanımızla Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’yı anlamak için bir adım attık, onu anlatan kitapların yarışarak okunmasına vesile olduk. Sevgili Peygamberimiz'in yüzüsuyu hürmetine cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, insanlarımızın samimi kardeşliğine, bütün insanlığın hidayetine, Müslümanların da Peygamber ahlâkına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasını Cenab–ı Hakk'tan diliyor, Peygamber'ce bir düşünüşün, Muhammedî bir misyonun, vizyonun ve aksiyonun tüm gönüllere dolmasını diliyorum.” dedi. Ortaokul, lise ve yetişkinler için üç kategoride belirlenen kitapların okunduğunu kaydeden Uçar, “Ortaokullar için Rahime Kaya’nın ‘Efendiler Efendisi Hz. Muhammed’, liseler için Reşit Haylamaz’ın ‘Efendimiz’, yetişkinler içinse Fethullah Gülen Hocaefendi'nin ‘Sonsuz Nur’ serisi okundu. Yarışmaya katılan herkes, Hz. Peygamber'in hayatını yeniden öğrendi. Kaybedeni olmayan bir yarışmaydı. Amacımız, Ümmet–i Muhammed'in her bir bireyi olarak Efendimiz (SAV) i tanımak ve sünnetini ihya etmektir.” şeklinde konuştu.

İlahiyatçı yazar Dr. Selman Kuzu ise, “Peygamber Efendimiz'i tanıdığımız kadar severiz. Allah Rasülü'nü sevmek, imanımızın gereğidir. Onun için herkes O'nu tanımalı, herkes O'nu okumalı.” dedi. Programın sonunda ödül törenine geçildi. Yetişkinler kategorisinde ilk ikiye giren Necmiye Demir ve İsmail Can, liseler kategorisinde Ayfer Akal ve Fatma Nur Kurnaz umreyle ödüllendirildi. Jüri özel ödülünü ise 74 yaşındaki Kezban Özkan ve tekerlekli sandalyeyle sınava gelen Mehmet Egemen aldı. Altın, Iphone, Ipad, tablet bilgisayar, bisiklet gibi ödüllerin verildiği yarışmada dereceye giren ilk üçler şöyle sıralandı: Ortaokullarda Beyza Özkaya, Muhammed Sümter ve Muhammed Erkan, liselerde Ayfer Akal, Fatma Nur Kurnaz ve Ayşe Hilal Türker, yetişkinlerde Necmiye Demir, İsmail Can ve Tuğba Kaya. CİHAN

Yorumlar