Uşak Üniversitesi'nde beş araştırma merkezi daha açıldı

Uşak Üniversitesi bünyesinde beş yeni araştırma ve uygulama merkezi kurulması yönündeki teklif, YÖK tarafından kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
Uşak Üniversitesi'nde beş araştırma merkezi daha açıldı

Uşak Üniversitesi bünyesinde beş yeni araştırma ve uygulama merkezi kurulması yönündeki teklif, YÖK tarafından kabul edildi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik Bilgisayar Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Su ve Toprak Uygulama ve Araştırma Merkezi, Hasan Hüsâmettin Uşşâki Tasavvuf Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kalkınma Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bankacılık ve Sigortacılık Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldığını belirtti.

Yeni kurulanlarla beraber üniversitedeki merkez sayısının 18’e yükseldiğini kaydeden Rektör Çelik, “Üniversiteler, yaptıkları araştırma geliştirme faaliyetleriyle ülkenin gelişimine katkı verirler. Üniversitelerimizdeki araştırma ve uygulama merkezlerinin amacı da ilgili oldukları konularda projeler, araştırmalar, ulusal ve uluslararası kurumlarla işbirlikleri yapmaktır. Uşak Üniversitesi’nde yedi olan araştırma ve uygulama merkezi sayısını 18’e çıkardık. Bunların bazıları, şehrin sosyokültürel değerlerini ön plana çıkaracak çalışmalar yürütüyorlar. Halı Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ile Deri Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, Hacim Sultan Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ve yeni kurulan Hasan Hüsâmettin Uşşâki Tasavvuf Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz bunlara birer örnektir. Ekonomik kalkınma ve teknolojik konularla ilgili de merkezler kurduk. Kalkınma Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bankacılık ve Sigortacılık Uygulama ve Araştırma Merkezi, bu konularda faaliyet yapacak olan yeni merkezlerimizdir. Su ve Toprak Uygulama ve Araştırma Merkezimiz de yeni kurulan merkezlerimizden. Ziraat Fakültemiz'le birlikte Uşak’ın ve bölgenin su ve toprak verimliliğini arttıracak, tarımsal sorunlara çözüm olacak araştırmalar yapacaklar.” dedi.

Ayrıca Bilgisayar Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulduğunu belirten Prof. Dr. Çelik, teknolojiyi yakından izlemenin önemli olduğunu vurguladı. Günümüzün iletişim, enformasyon ve teknoloji çağı olduğuna dikkat çekerek, “Bu çağda öne çıkan teknolojinin en önemli aracı bilgisayarlardır. Bilgi teknolojilerini en üst seviyede uygulamak ve bu teknolojilerin yaygın bir şekilde kullanılabilirliğini sağlamak amacıyla üniversitemizde Bilgisayar Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni açtık. Amacımız, akademik ve bilimsel anlamda yürütülen yurtiçi ve yurtdışı projelerde ihtiyaç duyulan yazılım ve otomasyonlarla ilgili danışmanlık yapmak, bu konuda akademisyenlerle işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, bilişim alanında faaliyet gösterecek öğrencileri merkez bünyesinde görevlendirerek mesleki bilgi, tecrübe ve kariyer alanlarında desteklemek, üniversitedeki bilişim teknolojileri ve yazılım kalitesi/yazılım süreç yönetimi çalışmalarına öncülük etmek, uygulama yapacak öğretim elemanlarını merkezin faaliyet alanına giren konularda desteklemek, eğitimler vermektir. Ayrıca Türkiye’nin bilgi toplumuna geçiş sürecinde akademik ve bilimsel çalışmalar yaparak, bu konuda uygulanacak politikaların belirlenmesine katkıda bulunmak ve bilişim alanındaki projelerde ülke ve dünya ölçeğinde akademik ve bilimsel uygulamalara yönelik çözümlere öncelik vermek de en önemli amaçlarımızdandır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar