Uşak'ta 14 üst düzey emniyet personeli tutuklandı

Uşak'ta, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 14 üst düzey emniyet personeli tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Uşak'ta 14 üst düzey emniyet personeli tutuklandı
Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, adliyeye sevk edilen 14 üst düzey emniyet personeli tutuklandı.

Darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY operasyonu kapsamında, Uşak Emniyet Müdürlüğünde görevli iken açığa alınan ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince dört gün önce yakalanan 37 emniyet mensubundan, 14'ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Cumhuriyet savcılığındaki ifadelerinin ardından, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen ve aralarında Uşak Terörle Mücadele Şube Müdürü olarak görev yapan Ali Sabah'ın da bulunduğu 3. sınıf emniyet müdürleri Sebahattin Pehlivan, Taşkın Erdin, 4. sınıf emniyet müdürleri Halil İbrahim Polat, Fırat Akyol, Cahit Aykır, Ömer Uçarer, Yücel Korkmaz, İbrahim Meşe, İsmail Kaan, Aydın Acar ile emniyet amirleri "Silahlı terör örgütüne üye olma'', "Terör örgütüne yardım", ''Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlarından tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 3 komiser, 11 komiser yardımcısı, bir başpolis ve 8 polis memuru olmak üzere, 23 kişinin sorgusu ise sürüyor.

Yorumlar