'Üretmek kadar satış ve pazarlama da riskli iştir'

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, üretim kadar üretilen ürünlerinin satışı ve pazarlanmasının çok zor olduğuna dikkat çekerek, bu alanda verilen eğitimin de çok önemli olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
'Üretmek kadar satış ve pazarlama da riskli iştir'

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, üretim kadar üretilen ürünlerinin satışı ve pazarlanmasının çok zor olduğuna dikkat çekerek, bu alanda verilen eğitimin de çok önemli olduğunu açıkladı.

Kayseri Ticaret Odası tarafından başlatılan eğitim programlarının ilki Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nda yapılan açılış töreni ile başladı. Hızlı Satış ve Etkin Pazarlama Teknikleri Eğitimi’nin açılışına Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, başta olmak üzere kursiyerler ve konuklar katıldı.

Eğitim programının açılışı dolayısıyla konuşan Başkan Mahmut Hiçyılmaz, kurum için eğitim başta olmak üzere eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti. Hiçyılmaz, sektörün ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak bir dizi eğitim programını hazırladıklarını vurguladı. Hiçyılmaz, 'Hızlı Satış ve Etkin Pazarlama Teknikleri Eğitimi' ile sektöre eğitimli ve bilinçli elemanlar kazandırmak arzusunda olduklarını kaydetti.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in 'Beşikten mezara kadar ilim talep ediniz' hadisini hatırlatan Başkan Hiçyılmaz, “Bu söze binaen, burada başlayacak olan eğitim faaliyetlerimiz ile hedeflediğimiz nokta daha iyi anlaşılacaktır diye düşünüyorum. Günümüzde her alanda olduğu gibi toptan ve perakende satış alanında hızlı bir değişim ve gelişme yaşanmaktadır. Gelişen teknoloji, bireylerin ekonomik ve sosyal alandaki değişimi, bunu zorunlu hale getirmektedir. Zaman içerisinde bireyin ve dolayısıyla ailelerinin de ihtiyaçları, tüketici alışkanlıklarını doğrudan etkilemiştir. Bu nedenle de işletmeler müşteri memnuniyeti bakımından yeni bir takım arayışlar içine girmişlerdir. İşletmelerin piyasada amansız bir rekabet ve yarışın yaşandığı, büyük balığın küçük balığı değil, hızlı balığın yavaş balığı tuttuğu bir zamanda yaşıyoruz. İşletmelerin günün şartlarının gerektirdiği eğitimleri sağlayarak, pazar paylarını artırma yollarına gitmeleri ihtiyacı hasıl olmuştur.” şeklinde konuştu.

Başkan Hiçyılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü; “Çünkü üretmek ne kadar zor bir uğraş ise pazarlama ve satış da o denli riskli ve profesyonellik isteyen bir iştir. İyi bir şekilde pazarlayamayacağınız bir ürünü çok mükemmel bir şekilde üretmeniz fazla bir anlam da ifade etmemektedir. Bu nedenle geçmişteki sıfatları 'tezgâhtar' olan satış elemanlarının görevleri günümüzde değişim göstermiş, satışa konu olan malla ilgili farklı konumlarla ve farklı sorumluluklarla donatılmıştır. Geçmişte müşteri kitlesi pazarda ne bulmuşsa onu almıştır. Oysa günümüzde seçici, nazlı ve değişken bir yapıya bürünmüştür. Bunun sonucunda tezgâhtarlar, satış personeli adını almış ve profosyonelleşmişlerdir. Hatta üniversiteler bünyelerinde pazarlama ve satış bölümleri açmışlar ve buradan günün şartlarına uygun eleman yetiştirme yoluna gitmişlerdir. Bunun neticesinde satış personelliği de kendi alanında önemli meslekler arasına girmeyi başarmıştır. İster iç ticarette olsun, isterse dış ticarette satış personelinin kişilik, beden dilini kullanma, güzel konuşma ve benzeri birçok konuda sürekli eğitilmeleri zorunluluk arz etmektedir. Bu noktanın farkındalığında hazırlamış olduğumuz eğitim programımız sayesinde, daha kalifiye insanlar yetiştirmek için çabalıyoruz.”

Eğitim programının, Eğitim Uzmanı Harun Gök tarafından aktarılacak bilgiler ışığında sürdürüleceğini belirten Başkan Hiçyılmaz, kendilerine destek veren Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Yılmaz başta olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Başkan Hiçyılmaz’ın açılış konuşması sonrasında ilk ders ile başlayan eğitim programı yaklaşık 1 ay süre ile devam edecek. CİHAN

Yorumlar