Ünye'de 'Gönüllülük ve Yardımseverlik' projesi gerçekleştirildi

Ünye Anadolu Lisesi Benchmarking projesi kapsamında Ünye Pelitliyatak Çalca İlkokulu ve Fındıklı İlkokulu ile birlikte 'Volunterıng and Charıty(Gönüllülük ve Yardımseverlik)' projesi gerçekleştirildi.     Proje ile ilgili...

Google Haberlere Abone ol
Ünye'de 'Gönüllülük ve Yardımseverlik' projesi gerçekleştirildi

Ünye Anadolu Lisesi Benchmarking projesi kapsamında Ünye Pelitliyatak Çalca İlkokulu ve Fındıklı İlkokulu ile birlikte 'Volunterıng and Charıty(Gönüllülük ve Yardımseverlik)' projesi gerçekleştirildi.

    Proje ile ilgili bilgi veren Ünye Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Meral Yılmaz, "Projenin amacı derste işlenen konuların sadece sınıf ortamında kalmaması, işlenen konuların sosyal hayata aktarılmasıdır. İngilizce dersinde işlenen Volunterıng and Charıty konusuyla öğrencileri ihtiyaç sahibi insanlar hakkında duyarlı olmaya yönelttik ve okul genelinde yardım kampanyası düzenlendik." dedi.

    Ünye Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Meral Yılmaz, "İngilizce dersinde işlediğimiz Volunteering And Charity (Yardımseverlik ve Gönüllülük) konusunun dilbilgisi konularının ve kelimelerinin günlük hayata aktararak İngilizcenin daha zevkli ve kolay öğrene bilirliğini okulumuzun bütün öğrencilerine anlatabilmek istedim. Yardımseverliğin, gönüllü yapılan işlerin, paylaşımın, başkalarının dertlerine az da olsa katkı sağlayabilmenin insan psikolojisine olumlu katkılarını öğrencilerimize erken yaşta öğretebilmek ikinci hedefim oldu." şeklinde konuştu.

    Projede kapsamında görev alan 10/C sınıfı öğrencisi Zeynep Gül Yanık duygularını şu sözlerle anlattı: "İngilizce dersinde yardımseverlik ve gönüllük konusunu işlediğimizde öğretmenimiz bu konuyu hayata geçirsek performans ödevi gibi düşünüp hazırlık yapsanız dediğinde neler yapabiliriz diye düşünürken ortaya kapsamlı bir proje çıktı. Öğretmenimizin bize olan güveni bizi heveslendirdi ve biz bu projeyi başarıyla tamamladık. Köy Okuluna gittiğimizde oradaki minik arkadaşların mutluluğunu sevincini görmek bizleri çok mutlu etti ve bu mutluluk her şeye bedel dedik. Emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederim."

CİHAN

Yorumlar