Ünlü isimler Afrikalı yetimler için bir araya geldi

Kimse Yok Mu Derneği ve Yağmur dergisinin Afrikalı yetim çocuklar için düzenlediği '1 Şiir 1 Yetim Projesi' kapsamında hazırlanan albümün Konya galası yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü isimler Afrikalı yetimler için bir araya geldi

Kimse Yok Mu Derneği ve Yağmur dergisinin Afrikalı yetim çocuklar için düzenlediği '1 Şiir 1 Yetim Projesi' kapsamında hazırlanan albümün Konya galası yapıldı.

Derneğin Konya Şubesi’nin organizasyonuyla Mevlana Üniversitesi kapalı spor salonunda düzenlenen gecede, proje kapsamında hazırlanan ‘Göklerin Titreyişi’ adlı albümde şiirler seslendiren ünlü isimler bir araya geldi. Bedirhan Gökçe, Reha Yeprem, Talha Bora Öğe(Gölge) ve Mesut Baran albümden seslendirdikleri şiirlerle Konyalıların büyük beğenisini topladı.

Göklerin Titreyişi albümünün Konya galasının açılış konuşmasını yapan Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşcı, dünyada, anne babasını çeşitli nedenlerden kaybetmiş 400 milyona yakın yetim çocuk olduğunu söyledi. Hasan Aşçı, her 15 saniyede 1 Afrikalı çocuğun anne babasını kaybederek yetim duruma düştüğünü ifade ederek, dünyada her gün 5760 çocuğun yetim kaldığına değindi. Aşçı konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kimse Yok Mu Derneği olarak dünya üzerinde bir başına yaşam mücadelesi veren yetimlere bu kez şiirler, şairlerle el uzatıyoruz. Yetimlerin faydalanacağı bir yetimhane için yola çıkan Kimse Yok Mu Derneği’nin, Yağmur dergisi ile birlikte başlattığı '1 Şiir 1 Yetim' adlı sosyal sorumluluk projesinde ünlü isimler bir araya geldi. Projede birçok şairin eserleri yer alırken, şiirleri seslendiren yorumcular da projeye ayrı bir renk katıyor. Projede yer alan şiirleri ise yine 19 ünlü isim seslendirdi.”

Yetimler için hazırlanan albümün, yetimler için derneğe bağış yapanlara hediye olarak verileceğini söyleyen Hasan Aşçı, albümün hiçbir şekilde satışının yapılmayacağını dile getirdi. Aşçı, 1 Şiir 1 Yetim projesine yapılacak bağışların Afrika’ da 10 ayrı ülkedeki yetimler için kullanılacağını aktardı. Aşçı, projede yer alan sanatçılara teşekkür ederek hayırseverlerin desteklerini beklediklerini söyledi.

YETİMHANELER AFRİKA’DA KURULACAK

Yağmur Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Ahmet Gökçe, yetimlere el uzatmanın sorumluluk sahibi her insanın önemli bir vazifesi olduğunu ifade etti. Göklerin Titreyişi adlı albümün gelirinin, Afrika’da yetimhane kurulması için Kimse Yok Mu Derneği’ne bağışlanacağını dile getirdi.

Proje Koordinatörü ve Yağmur Dergisi Şairi Ziya Paşa Akyürek ise şu şekilde konuştu: "Ülkemizin tanınmış yorumcularının hazırladığı albüm 100 bin adet basıldı. Yetimlere bağış yapmaya vesile olarak bu CD'leri insanlarımıza sunuyoruz. Hedefimiz; Afrika ülkelerinde 10 tane yetimhane yaptırmak.”

Galaya katılan Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahaddin Adam, mütevelli heyeti adına Afrika'da bir yetimhane yapma sözünü verdi. Gala, sanatçıların CD’leri imzalamaları ve fotoğraf çektirmeleriyle son buldu. CİHAN

Yorumlar