Üniversiteli adayları, matematiği zor geometriyi kolay buldu

Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS), matematik ve geometri testleri öğrencileri terletti. Sınava giren öğrenciler matematiği zor, geometriyi kolay buldu. Müfredat dışı soru çıkmadığını belirten öğrenciler soruların geçen yıla göre...

Google Haberlere Abone ol
Üniversiteli adayları, matematiği zor geometriyi kolay buldu

Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS), matematik ve geometri testleri öğrencileri terletti. Sınava giren öğrenciler matematiği zor, geometriyi kolay buldu. Müfredat dışı soru çıkmadığını belirten öğrenciler soruların geçen yıla göre zor olduğunu söyledi.

LYS Sınav heyecanı bugün devam ediyor. LYS-1 matematik ve geometri testlerini çözen öğrencilerin bir kısmı sözel bölüm tercihi yapacakları için sınavdan erken çıktı. Eşit ağırlık ve sayısal bölüm öğrencileri ise kendilerine verilen 135 dakikayı sonuna kadar kullandı.

İstanbul Üniversitesi’nde sınava giren öğrencilerden Enes Oğuz, “Matematik aşırı derecede zordu. Yapabildiğim kadarını yaptık diğerlerini boş bıraktım. Zaman sıkıntımız olmadı.” dedi. Psikoloji bölümü okumayı isteyen Esra Ravizan, “Sınav soruları normaldi çok zor değildi ama geometride zorlandım. Bu sene ilk defa sınava girdim. Matematik soruları normal derecedeydi. Aşırı bir zorluğu yoktu ama kolay da değildi.” diye konuştu. Sözel öğrencisi olduğunu belirten Fatih Hakan Akpınar, “Alanım olmadığı için çok fazla yapamadım. Matematik zordu. Geometriden 15 soru yapabildim. Turizm otelcilik ya da işletme istiyorum. Hakkımızda hayırlısı.” şeklinde konuştu.

Sınava bir yıl boyunca hazırlandığını ifade eden Furkan Şengül de “Geometri biraz daha iyiydi ama matematik çok zorladı. Çalışmıştım ama bu kadar zor olacağını beklemiyordum. Müfredat dışı soru yoktu ama zorlayıcı, kafa karıştıran sorular vardı.” diye özetledi sınavı.

Geçen yıl da sınava girdiğini belirten Cemil Özgültekin ise “Matematik zordu, geometri biraz daha kolaydı. Ben geçen sene de denedim. Geçen yıla göre matematik biraz daha zordu. Müfredat dışı soru yoktu. Geometri kolay ama matematik geçen yıla göre zordu.” dedi.

CİHAN

Yorumlar