'Üniversiteli 6 çocuğumda sigara, içki yok; cemaatten daha ne isteyebiliriz'

Geçtiğimiz günlerde bir TV kanalında ‘Abbas Güçlü ile Genç Bakış’ programına katılarak Hizmet Hareketi'nin Güneydoğu’da eğitime katkısı ile ilgili açıklamalarıyla dikkatleri çeken Zeki Büyükaslan’ın babası Eyüp Büyükaslan,...

Google Haberlere Abone ol
'Üniversiteli 6 çocuğumda sigara, içki yok; cemaatten daha ne isteyebiliriz'

Geçtiğimiz günlerde bir TV kanalında ‘Abbas Güçlü ile Genç Bakış’ programına katılarak Hizmet Hareketi'nin Güneydoğu’da eğitime katkısı ile ilgili açıklamalarıyla dikkatleri çeken Zeki Büyükaslan’ın babası Eyüp Büyükaslan, Hizmet hareketinin desteğiyle okuyan çocuklarının maddi külfeti diğerlerinin üçte biri olduğunu söyledi. Şanlıurfa’nın Yukarıbeydaş köyünde oturan Eyüp Büyükaslan, 9 çocuktan 4’ünü okuttuğunu belirtti.

Baba Eyüp Büyükaslan, bir çocuğunun henüz lise eğitimi aldığını, 3 erkek çocuğunun üniversite okuduğunu anlattı. Sivas Üniversitesi’nde okuyan oğlunun Feza Dershanesi desteği ile üniversite kazandığının altını çizen Büyükaslan, diğer iki oğlunun ise birinin tamamen cemaat kurumlarında eğitim görerek üniversiteye gittiğini, diğerinin ise cemaatle hiç irtibatlı olmadığını ifade etti. Büyükaslan, cemaat desteği ile üniversite okuyan çocuğu için yıllık yaklaşık 12 bin lira masraf yaptığını, diğeri için ise bu maliyetin 40 bin liraya yaklaştığını vurguladı. Baba Büyükaslan, “Cemaatte okuyan oğlum için fazla masrafım olmadı. Cemaatte kalan oğlumun çevre ortamından çok memnunum. Köyümüzde cemaatin desteği ile üniversiteye giden 6 çocuğumuz da sigara içmiyor, içki içmiyor, kız ayağı yok… Biz cemaatten daha ne isteyebiliriz ki? Memnun olmasaydık buralarda okutmazdık. Cemaatin hayrı ve gayreti ile çocuklarımız az bir para ile okuma şansı buldu. Allah razı olsun. Cemaatin Türkiye için çalıştığını görüyoruz, biz de aynı şekilde.” dedi.

Karma eğitim sistemi olduğu için köyde kız çocuklarının yıllarca okula gönderilmediğini belirten Büyükaslan, 4 kızını okula göndermediğini ancak şimdi torununun cemaat yurtları sayesinde okuduğunu söyledi. Son dönemdeki tartışmalardan rahatsızlık duyduğunu vurgulayan Büyükaslan, bölge itibari ile cemaatin faaliyetlerinden memnun olduğunu kaydetti. “Hizmet Hareketi'nin içerisinde yanlış yapan varsa cezalandırılmalı” diyen Büyükaslan, bazı iddialarla bütün camiayı yok etmeye kalkışmanın yanlışlığına dikkat çekti.

Cemaati yok saymanın felaket olacağının anlatan Büyükaslan, “O zaman çocuklarımız ne olacak”? diye sordu. Hizmet Hareketi'nin eğitime katkısına da değinen Büyükaslan, “Eğitime katkısı tartışılamaz. Bu inkar edilemez. Şimdi Urfa’da dershaneler olmasa üniversiteyi kazanan olmaz. Eğitimde 73’üncü sırada olduğunuz söyleniyor. Bu eğitimle üniversiteyi kazanan bir genç kesinlikle olamaz. Dershanelerin kapatılması da yanlış. Çocuğum, liseyi bitirdikten sonra yine yanıma gelip çiftçi olacaksa ne faydası olacak. Bu eğitimle çocuğum üniversiteyi kazanamaz." şeklinde konuştu.

Cemaatte kalmayan çocuklarının maddi anlamda daha çok külfet olduğunu aktaran Büyükaslan, şöyle devam etti: “Cemaate gitmeyen çocuklarımın külfeti 2-3 kat daha fazla oldu. Kıbrıs’ta okuyan oğlum için yıllık 40-45 bin lira masrafım oluyor. Ama cemaatte okuyanın 10-12 bini ancak buluyor.”

Son tartışmalara dikkat çeken Büyükaslan, devlet büyüklerinin iyi bir analiz yapmasını istedi. Büyükaslan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Eğer çürük elma varsa tespit etsinler, bir çürük için bütün sandığı dökerlerse devlet felakete sürüklenir. Çocuklarımız da geri gelir, artık farklı yerlere giderler. Şimdi cemaatteki çocuklarımız şiddeti, terörü kabul etmiyor. İçki, sigara alışkanlığı yok. Bunun için devlet ve cemaate teşekkür ederim. Bir olsunlar, ülkemizi ayağa kaldırsınlar.”

CİHAN

Yorumlar