Üniversite sınavlarının şampiyonu Fatih Koleji

Kurulduğu günden beri 10 Türkiye birincisi, 9 Türkiye ikincisi ve 10 Türkiye üçüncüsü çıkararak üniversite sınavlarının açık ara şampiyonu olan Fatih Koleji, bu yıl da geleneği bozmayarak 2014 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Mustafa Şenyurt ile Tü.

Google Haberlere Abone ol
Üniversite sınavlarının şampiyonu Fatih Koleji

Kurulduğu günden beri 10 Türkiye birincisi, 9 Türkiye ikincisi ve 10 Türkiye üçüncüsü çıkararak üniversite sınavlarının açık ara şampiyonu olan Fatih Koleji, bu yıl da geleneği bozmayarak 2014 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Mustafa Şenyurt ile Türkiye üçüncüsü oldu.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan 2013 yılı YGS ve LYS sonuçlarında okul bazında 5 Türkiye birinciliği, 5 Türkiye ikinciliği ve 4 Türkiye üçüncülüğü ile kitlesel başarı elde eden Fatih Koleji, 2014 YGS Türkiye üçüncüsü Mustafa Şenyurt ile bireysel başarıda da Türkiye'nin şampiyonu olduğunu kanıtladı.

Öğretmenlerinin uyguladığı programa sıkı sıkı uyduğunu belirten YGS Türkiye üçüncüsü Mustafa Şenyurt, "Öğretmenlerimin hazırladığı program benim için yol haritası gibiydi. Düzenli ve sistemli çalışma başarıyı getirdi. Emeği geçen öğretmenlerime ve aileme teşekkür ederim." dedi. 4 çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olan Şenyurt, tıp fakültesini kazanmak istediğini belirtti.

Fatih Koleji Uzman Psikolojik Danışmanı Hakan Metan, başarı grafiğini düşürmeden, özverili, nitelikli çalışmanın başarıyı getirdiğini hatırlattı. Üniversite girişin önemli bir maraton olduğunu hatırlatan Metan, "Hedefe ulaşmak için, yılmadan çalışmak gerekiyor. Bu maratonun önemli bir bölümü geçti, ama henüz tamamlanmadı. Bunun için hedefe kilitlenilmeli." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar