Üniversite öğrencilerinden tabutlu eylem

Cumhuriyet Üniversitesi ilginç bir eyleme sahne oldu. Öğle saatinde tabut taşıyan öğrenciler, YÖK’ü protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Üniversite öğrencilerinden tabutlu eylem

Cumhuriyet Üniversitesi ilginç bir eyleme sahne oldu. Öğle saatinde tabut taşıyan öğrenciler, YÖK’ü protesto etti. Üzerinde 'YÖK’ün demokrasisi' yazan tabut taşıyan öğrenciler, öğrenci konseyi seçimlerinin ertelenmesini eleştirdi.

Merkezi kafeterya önünde toplanan grup adına açıklama yapan İletişim Fakültesi öğrenci temsilcisi Yunus Kök, YÖK’ün Ulusal Öğrenci Konseyi seçimlerinin ülke genelinde ertelendiğini belirterek, protesto amacıyla toplandıklarını söyledi. “Hiçbir gerekçe göstermeden öğrenciyi temsil edem makamların seçimlerinin yapılmaması hangi ölçülerle açıklanabilir.” diyen Kök, şöyle devam etti: “Görev süresi dolmuş, yönetimleri düşmüş, öğrenci konseylerinin görevde tutulması neyse izah edilebilir. YÖK’ün demokrasi kelimesinden anladığı acaba nedir. YÖK öğrenciyi temsil eden tek resmi makam olan öğrenci konseylerini sadece başkandan mı ibaret görmektedir. Eğer böyle görüyorsa tek kişilik yönetime konsey mi denir. YÖK bu davranışıyla acaba ülke genelinde birtakım güç odaklarının kendilerine bağlı bir konsey yapılanmasına gidebilmeleri için zaman mı kazanılmaktadır. Rektörlerin bile bilmediği seçimlerin erteleneceği bilgisini mevcut ulusal öğrenci konseyi yönetimini oluşturan şahısların bilmesi buna yeterli bir delil olacaktır. Bizim nazarımızda bu yapılanlar sonrası YÖK’ün demokrasi anlayışı ölmüştür. 'YÖK’ün demokrasisi' yazılı tabut ve basın açıklamamızla bunu protesto ediyoruz. Sizin için öğrenci konseyi genel kurullarının nasıl bir geçerliliği yoksa, bizim için de görevi dolmuş öğrenci konseyi başkanlarının hiçbir meşruiyeti yoktur.”

Öğrenciler daha sonra omuzlarına aldığı tabutu bir süre taşıdıktan sonra bir aracın bagajına sararak olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar