Üniversite öğrencileri bedensel engelli Büşra’nın hayalini gerçekleştirdi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç öncülüğünde Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu (ÜSET) akademisyen ve öğrencileri, bedensel engelli Büşra Ay’ın ‘Uçağa Binme’ ile ‘Kız Kulesini...

Google Haberlere Abone ol
Üniversite öğrencileri bedensel engelli Büşra’nın hayalini gerçekleştirdi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç öncülüğünde Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu (ÜSET) akademisyen ve öğrencileri, bedensel engelli Büşra Ay’ın ‘Uçağa Binme’ ile ‘Kız Kulesini Görme’ hayalini gerçekleştirdi.

    Engellilerin hayalini gerçekleştirmek için 'Umuda Bir Adım Da Excellence Animasyon' adı altında program düzenleyen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ÜSET MYO akademisyen ve öğrencileri, bilet satışı ile elde ettikleri gelirle örnek olacak bir çalışmaya imza attı. Öğrenciler bu amaç doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ile birlikte Nevşehir’in Ürgüp İlçesinde yaşayan 17 yaşındaki bedensel engelli Büşra Ay’ın hayalini gerçekleştirmek üzere evinde ziyaret etti. Ziyarette Büşra’nın 'Uçağa binme ve İstanbul’da bulunan Kız Kulesi’ni yakından görme' hayalini öğrenen öğrenciler ve Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, kendisinin bu hayalinin gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi.

    Büşra Ay bugün annesi ile birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından kendilerine özel olarak tahsis edilen araçla hayallerinin gerçekleştirilmesi için Nevşehir Kapadokya Havalimanı'na getirildi. Büşra’nın havalimanına gelişinde kendisini, bu hayalinin gerçekleşmesine vesile olan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, ÜSET Müdürü Doç. Dr. Tuncay Bülbül, akademisyen ve öğrenciler karşıladı.

    Duygulu anların yaşandığı karşılama töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Bugün burada bu güzel manzarayı görünce çok duygulandım. Çünkü engelli bir kızımızın yaşamında çok istediği bir hayalinin gerçekleşmesine hep birlikte vesile oluyoruz. Öncelikle Büşra kızımızın bu hayalini ortaya çıkaran ve Büşra’nın bu hayalini gerçekleştirmek için içtenlikle çalışarak emek veren bütün öğrencilerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

    Kızının mutluluğu karşısında gözyaşlarını tutamayan anne Suzan Ay “Başta Rektörümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kızımız için uçağa binmek, İstanbul’a giderek Kız Kulesi’ni görmek hep hayaldi. Bugün kızımın bu hayali sizlerin sayesinde gerçekleşiyor. Allah sizlerden razı olsun” diye konuştu.

    Görülmeye değer bir sevinç ile mutluluktan gözleri parlayan Büşra ise "Hep uçağa binmeyi, İstanbul’a gidip özellikle Kız Kulesi’ni görmeyi hayal ediyordum. Bunları ancak hayalimde düşünüyor ve yaşıyordum. Ama bu hayallerim bugün sizlerin sayesinde bineceğim uçakla gerçek oluyor. Çok mutluyum ve heyecanlıyım. Bana bu mutluluğu ve sevinci yaşatan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

    Büşra ve annesi daha sonra hayallerine kavuşturulmak üzere bu mutlu gününde kendilerini yalnız bırakmayan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ve beraberindekilerin eşliğinde uçağa bindirilerek İstanbul’a uğurlandı.

    Uçak ile İstanbul’a uğurlanan ve otelde yerleri ayrılan Büşra ve annesi Suzan Ay’ı İstanbul’a inişlerinde yine Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden bir gün önce İstanbul’a giden öğrencileri ve akademisyenleri karşılayacak. Kendisine hayalindeki İstanbul ve Kız Kulesi’ni yakından görüp gezme imkanı sağlanan Büşra, tekrar uçak ile Nevşehir’e geri dönecek. CİHAN

Yorumlar