Üniversite, gölet sosyal alan mimari yapısını anket ile belirleyecek

Bursa Uludağ Üniversitesi, (UÜ) kampüs içinde yapılacak ‘Göbelye Göleti’ mimari yapısı için anket başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Üniversite, gölet sosyal alan mimari yapısını anket ile belirleyecek

Bursa Uludağ Üniversitesi, (UÜ) kampüs içinde yapılacak ‘Göbelye Göleti’ mimari yapısı için anket başlattı. Katılanların kademeli olarak üç seçenek içinde oy kullanabildiği ankette her kullanıcının bir tek oy kullanma hakkı bulunuyor. Üniversite resmi internet sitesinden ankete sunulan toplam 3 proje için sırası ile görüş belirtilebilecek.

    UÜ Göbelye Göleti rekrasyon ve su sporları merkezi 50 bin kişilik nüfusuyla Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olan Uludağ Üniversitesi’ne sosyal manada yeni bir vizyon kazandıracak. Son yıllarda akreditasyon çalışmalarıyla eğitim kalitesini artıran UÜ, diğer yandan yerleşkedeki sosyal yaşamın geliştirilmesine yönelik çalışmalara hız verdi.

    Yapılacak UÜ Göbelye Göleti rekrasyon ve su sporları merkezi için düzenlenecek anket ile üniversitenin stratejik planında yer alan ‘Toplam kalite anlayışı ile kurum kültürünü geliştirmek’ ve ‘toplumsal sorumluluk çerçevesinde paydaşlarla ilişkileri güçlendirmek’ amaçlanıyor.

    Üniversite yerleşkesi içinde yer alan Göbelye Göleti’nde UÜ öğrenci, öğretim elemanı ve personeli için rekreasyon amaçlı kullanılabilecek bir sosyal tesis ve su sporları merkezinin yapılması öngörülüyor. Yapılması planlanan sosyal tesis ile gölette kano sporu yapılabilmesi için kano barınağı, servis sağlayacak ıslak hacimler ve çok amaçlı kullanılabilecek bir eğitim ve rekreasyonu alanı tasarlanıyor.

    Tasarım kapsamında göletin görsel güzelliklerinin ortaya çıkarılması hedefleniyor. Gerçekleştirilecek proje ile üniversite sınırları içinde yer alan ve gölet hem sportif faaliyetler, hem de doğal güzelliği ve sakinliği ile rekreatif faaliyetler açısından kullanılabilecek. CİHAN

Yorumlar