UMEM Aydın üyeleri çalışmalarını değerlendirdi

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Aydın Kurs Yönetimi, bugüne kadar açılan kursları ve kurs talep eden firmaların istihdam yükümlülüklerini değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
UMEM Aydın üyeleri çalışmalarını değerlendirdi

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Aydın Kurs Yönetimi, bugüne kadar açılan kursları ve kurs talep eden firmaların istihdam yükümlülüklerini değerlendirdi. Yapılan açıklamada, son üç yılda açılan 31 kursa 509 kişinin katıldığı, bunlardan 401'inin mezun olduğu ve kursları bitiren 208 kişinin işe yerleştirildiği belirtildi. UMEM üyeleri, kursiyerleri ve kurs gördükleri işletmeleri de ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

Son üç yılda açılan kursların değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda, kurslar ve sonuçları ele alındı. Yüzde 90 işe yerleştirme garantili kurslar hakkında bilgi veren UMEM Aydın Kurs Yönetimi Üyesi ve Aydın Sanayi Odası Genel Sekreteri Kerem Öden, “2011 yılında 10 kurs açılmış, 176 kursiyer katılmış, 149 kursiyer mezun edilmiş, 46 kursiyer işe yerleştirilmiştir. 2012 yılında 6 kurs açılmış, 115 kursiyer katılmış, 86 kursiyer mezun edilmiş, 63 kursiyer işe yerleştirilmiştir. 2013 yılında ise 15 kurs açılmış, 218 kursiyer katılmış, 166 kursiyer mezun edilmiş, 76 kursiyer işe yerleştirilmiştir.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği UMEM kapsamında açılan kursları başarıyla bitirenler için firmalar hizmet sektöründe yüzde 50, sanayi sektöründe yüzde 90 istihdam garantisi veriyor. Mevcut durumda devam eden ve 2013 Kasım ayında açılan CNC Torna Tezgahı Operatörü kurslarına da yüzde 90 istihdam garantisiyle 38 kişi devam ediyor. Sanayi kuruluşları bünyesinde eğitim alanları oluşturarak, kursların hem teorik hem de staj kısmının firmada tamamlanmasını sağlayarak istihdam oranlarını arttırdıklarını belirten Genel Sekreter Öden, bu kapsamda UMEM Kurs Yönetimi üyeleri olarak Alpler Ziraat Aletleri A.Ş.'yi ziyaret ettiklerini aktardı. Kursiyerlere kursun önemi, kurs süresince dikkat etmeleri gereken konuları, başarılı olanların ve firmaya uyum sağlayanların her zaman aranan ve karşılığını da alan bir eleman konumuna gelebilecekleri hususunda tekrar bilgilendirme yaptıklarını belirterek, işsiz gençlerin istihdamı ve geleceklerini kurtarmaları adına bu imkanı verdikleri ve destekleri için Alpler Ziraat Aletleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mümtaz Özalp’e teşekkür etti.

Toplantıya UMEM Aydın Kurs Yönetimi üyeleri, Aydın Sanayi Odası Genel Sekreteri Kerem Öden, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Nazmi Yaman, Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Muzaffer Moran ve Aydın Teknik Lisesi Müdürü Sami Yavuz katıldı. CİHAN

Yorumlar